Informatii utileLocal

LOCAL | Noi șanse de angajare pentru persoane vulnerabile

Persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă vor avea mai multe șanse de angajare la Botoșani grație unui proiect cu finanțare europeană, prin care vor fi deschise trei noi unități de producție. Este vorba despre o fabrică de procesare a laptelui (axată pe produse principale, cum ar fi smântână și mozzarella), o unitate de vânzare și distribuție a produselor rezultate și o altă unitate care va presta servicii de curățenie .

Proiectul “Dezvoltarea economiei sociale prin intermediul Asociației Șansă pentru tine” este implementat de Asociația Șansă pentru Tine, în parteneriat cu SC Cartonajul SRL și comuna Bălușeni, are o valoare de 3,2 milioane de lei și est efinanțat prin Fondul Social European, Programul Operațional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane.

Practic, vor fi create 23 de locuri de muncă, din care 16 vor fi ocupate de persoane care provin din grupuri vulnerabile. Acestea vor fi selectate din rândul celor 177 de persoane asumate în proiect, identificate cu ajutorul partenerilor și autorităților locale, cu precădere în mediul rural, unde șansele de angajare sunt mici, iar nivelul de pregătire și de trai sunt scăzute.

“Vom înființa trei structuri de economie socială, două în mediul rural și una în mediul urban. Practic, activitățile desfășurate generează capital, însă scopul dominant este de a îmbunătăți statutul ecomonic și social al comunităților din care aceste persoane fac parte. Proiectul prevede obligativitatea menținerii angajaților și în următoarele 7 luni după finalizarea proiectului.” A declarat managerul de proiect Olimpia Adam.

Unul dintre parteneri este comuna Bălușeni.
Avem nevoie de locuri de muncă, sunt foarte mulți tineri, dar și persoane mai în vârstă, fără serviciu. Avem peste 300 de persoane care nu lucrează nicăieri. Contribuția noastră este de 1% din valoarea proiectului, plus spațiul pe care îl vom pune la dispoziție pentru fabric. Ca grup țintă vor fi cel puțin 17 familii monoparentale care vor face cursuri de pregătire și 17 familii de romi. În comuna Bălușeni nu sunt agenți economici care să aibă activitate mare, sunt câțiva comercianți și câteva prese de ulei și câteva mori. Din această cauză ne-am asociat în acest proiect având în vedere că trebuie să angajăm 23 de persoane care vor fi menținute pentru câteva luni”, a declarat Neculai Stratulat, primarul comunei Bălușeni.

Proiectul a fost lansat astăzi și se va încheia în luna decembrie.

POSDRU (6) POSDRU (7) POSDRU (8) POSDRU - tamara ciofu (1) POSDRU (5) POSDRU (4) POSDRU (3)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!