ImportantLocal

LOCAL | Ministerul Afacerilor Interne face angajări. Vezi câte posturi au fost scoase la concurs!

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) face angajări din rândul civililor, fără şcoală de specialitate. Instituția scoate la concurs 2 500 de posturi destinate structurilor operative. Structurile operative sunt cele care lucrează cu contravenția și infracțiunea: ordine publică, judiciar, poliție economică, rutier etc.

Astfel, civilii vor putea deveni subofițeri doar pe baza unui examen, fără să aibă studii de specialitate. S-a ajuns la această masură, ca urmare a deficitului de personal. Totodată, 1000 de agenţi de poliţie vor avea ocazia să devină ofiţeri, dacă vor promova examenul de trecere.

„O prioritate a ministrului afacerilor interne este reducerea deficitul de personal la nivelul structurilor MAI. Astfel, o primă etapă este organizarea concursurilor pentru un număr de 1.000 de agenți de poliție care vor avea ocazia să treacă în corpul ofițerilor, bineînțeles, după promovarea examenului. Începând cu 15 februarie a.c., vor fi inițiate procedurile de încadrare din sursă externă pentru un număr de 2.500 de posturi destinate structurilor operative”, precizează MAI.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!