LOCAL | Micuții de la Grădinița cu Program Prelungit de la Şcoala Gimnazială ,,Sf.Maria” Botoşani au învățat cum se face pâinea direct de la brutari

Ziua de miercuri a acestei săptămâni a fost dedicata vizitei la o brutărie din apropierea Grădinitei cu Program Prelungit de la Şcoala Gimnazială ,,Sf.Maria” Botoşani. Copiii din grupa mijlocie au aflat că pâinea reprezintă un aliment de bază  si că este foarte importantă să fie consumată la orice masă .Dar au aflat si un scurt istoric al pâinii privind vechimea producerii ei , căt şi foarte multe informaţii despre drumul pe care îl parcurge pâinea de la bobul de grâu până ce ajunge pa masa noastră.Brutarii au demonstrat copiilor cum se frământă aluatul cu ajutorul aparatului care se numeşte malaxor de pâine , cum se porţionează ,cum i se dă forma dorită pentru a se transforma în pâine şi alte produse de panificaţie.
„Pe tot parcursul acestei saptamani am discutat despre meserii ,printre care şi cea de brutar. Copiii au înţeles cât de importante sunt alimentele care ne ajută să fim sănătoşi şi puternici, acordând o ateţie sporită produselor de panificaţie. Şi cum micuţii de la grupa noastră se află la varsta marelui „De ce?”, ne-am propus sa realizăm o vizită la brutărie” – a declarat educatoarea Păştinaru Doina .

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close