LOCAL | Funcţionari AJOFM specializaţi de parteneri din Spania

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Botosani, partener in cadrul proiectului „ Imbunatatirea competentelor personalului propriu SPO din Regiunile Sud Muntenia, Nord Est si Sud Est IC SPO” ce se inscrie in axa 4 „ Modernizarea Serviciului Public de Ocupare” domeniul major de interventie 4.2 „ Formarea personalului propriu SPO”, informeaza finalizarea tuturor activitatilor din cadrul proiectului.

Proiectul s-a desfasurat pe o perioada de 22 luni cu incepere din ianuarie 2014- cu finalizare in luna octombrie 2015 avand un buget de 11.358.380 lei din care contributia proprie este de 2.988.180.23 lei.

Parteneriatul a fost unul public privat avand in componenta reprezentanti nationali si transnationali.

  • Beneficiar: Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Ialomita
  • Partener : Sc Tobimar Construct SRL Alba Iulia
  • Partener : Agentia de Dezvoltare Comunitara „ Impreuna”
  • Partener : Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Botosani
  • Partener : Desarrollo de Estrategias Exteriores, SA, Oviedo Spania
  • Partener: Instituto Asturiano de Administracion Publica Adolfo Posada, Spania.

Proiectul a vizat trei regiuni si anume: Sud Muntenia, Nord Est si Sud – Est.

Obiectivul general al proiectului: Cresterea nivelului de competente profesionale ale personalului propriu SPO din regiunile Sud Muntenia, Nord Est si Sud Est, in vederea furnizarii unor servicii de calitate.

Obiective specifice:

l. Imbunatatirea sistemului de formare profesionala a  personalului propriu al SPO in ocupatii corelate cu serviciile furnizate.

2. Dezvoltarea competentelor profesionale si sociale pentru personalul SPO necesare unei abordari integratoare a nevoilor specifice ale grupurilor vulnerabile.

3. Facilitatea preluarii de experiente transnationale care sa contribuie la dezvoltarea competentelor personalului SPO.

Grupul tinta a fost format din 240 persoane selectate in urma identificarii domeniilor de competente si definirea nivelului profilului de competenta al SPO de conducere si executie din regiunile sus mentionate,. Ca obiectiv se intentioneaza ca un procent de cel putin 90% dintre participantii la program vor primi Certificate de absolvire si Suplimente descriptive (220)persoane, rezultat care contribuie la realizarea indicatorilor prestabiliti.

In perioada 21-23.10.2015 a avut loc la Iasi Conferinta Inter Regionala de Diseminare a Rezultatelor Proiectului si Conferinta de finalizare a proiectului.

Sustenabilitatea proiectului:

Elementul major care va genera sustenabilitatea este formarea profesionala de care au beneficiat 240 de membri ai grupului tinta.

Proiectul are si alte actiuni generatoare de sustenabilitate,dintre care amintim: Harta competentelor SPO formata din Profilul de competente al personalului SPO cu atributii de conducere si Profilul de competente al personalului SPO cu atributii de executie.

Rezultatele obtinute prin proiect creeaza premisele imbunatatirii politicilor si strategiilor locale, regionale si nationale din domeniul cresterii ocupabilitatii si dezvoltarii resurselor umane,contribuind cu rapoarte de analize,publicatii,date statistice,metode si tehnici moderne la cresterea calitatii serviciilor de ocupare.

Ca si element de sustenabilitate institutionala, precizam mentinerea parteneriatului si dupa finalizarea perioadei de finantare, demers care asigura un suport deosebit pentru activitatile beneficiarului.

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close