Local

LOCAL | “Fii activ la orice vârstă!”

AJOFM Botoşani participa la implementarea proiectului strategic “Fii activ la orice vârstă!” al carui beneficiar este Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Obiectivele acestui proiect sunt, pe de o parte, constientizarea clientilor SPO (someri peste 55 de ani si angajatori) cu privire la importanta conceptului de imbatrânire activa pe piata muncii, iar pe de alta parte, oferirea de instrumente informative, necesare structurilor teritoriale ale SPO pentru a putea asigura servicii personalizate.

Pentru atingerea acestor obiective se desfăşoară în prezent o campanie de comunicare la nivel national pe toate canalele media (tv, radio, presa scrisa, online, inclusiv pe bloguri) si care are scopul de a contribui la demararea procesului de constientizare a importantei prelungirii vietii active in rândul persoanelor peste 55 de ani, dar si in rândul angajatorilor.

Agenţia Judeteană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani are calitatea de mediator între persoanele neocupate peste 55 de ani si angajatori iar prin toate demersurile pe care le întreprinde facilitează încadrarea pe piata muncii a acestei categorii vulnerabile, cu atât mai mult cu cât datele statistice arata ca in viitorul apropiat, populatia vârstnica va atinge un procent ingrijorator.

Prin participarea la această campanie de comunicare, dorim sa facem si un prim pas in schimbarea de mentalitate in ceea ce priveste fenomenul de imbatrânire activa, si implicit de prelungire a vietii active .

 

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!