ImportantLocal

LOCAL | Consilier judeţean, condamnat la 2 ani închisoare cu executare pentru evaziune fiscală

Consilierul judeţean a fost condamnat miercuri de magistraţi. Acesta ar urma să îşi execute pedeapsa în Penitenciarul Botoşani. Acesta va trebui pe lângă executarea pedepsei să despăgubească statul român cu peste 60.000 de lei.

Consilierul judeţean Mihai Aniţulesei a fost condamnat miercuri de magistraţii Tribunalului Botoşani la doi de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Consilierul care este şi un prosper om de afaceri la Dorohoi ar fi fraudat statul român cu 90.000 de lei.

Practic pentru a scăpa de impozie la stat, Mihai Aniţulesei ar fi făcut tranzacţii fictive cu un alt om de afaceri. Acesta din urmă i-a vândut firmei lui Aniţulesei AM COS Company, două autospeciale apelând la ”artificii” fiscale.

Consilierul este obligat să plătească statului suma de 66.000 de lei. Totodată pe lângă închisoare, Aniţulesei nu mai are dreptul să administreze vreo firmă pe viitor. Sentinţa nu este definitivă, consilierul având dreptul la apel. Mihai Aniţulesei a fost ales consilierul judeţean în urma alegerilor locale din 2012, pe listele PPDD.

Citeste mai mult: adev.ro/n4jvuy

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page