ImportantLocal

LOCAL | Ce mai fură botoşănenii prin judeţ. Găinile şi oile, preferatele infractorilor

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie a precizat că în mediul rural predomină furturile de animale şi de alimente. Oamenii nici nu mai încearcă să caute bani. Majoritatea populaţiei din mediul rural trăieşte din agricultura de subzistenţă şi din ajutoare sociale. Pe lângă furturi s-au înmulţit şi tâlhăriile. Oamenii bătrâni nu mai sunt în siguranţă nici în casă.

Conform unei statistici a Inspectoratului Judeţean de Poliţie(IPJ) la Botoşani, oamenii de la ţară au ajuns să fure de foame. De la începutul anului, oamenii din mediul rural au furat peste 100 de găini şi 40 de animale, în principal porci sau oi. Le tăiau la marginea satului şi îşi hrăneau familiile.

”În mediul rural în ultimii ani şi din cauza sărăciei s-a ajuns să se practice tot mai mult furtul de subzistenţă. Unii infratorii îşi motivau fapta, spunând că au ajuns în pragul disperării”, susţine Cristian Cucoreanu, inspector şef al IPJ Botoşani.

Dacă foamea îi împinge pe mulţi săteni, cu familii numeroase şi care trăiesc din ajutoare sociale, să fure până şi o pâine din casele celor mai înstăriţi, există şi categoria celor care fură pentru a-şi stinge poftele bahice. Se duc şi schimbă ca la troc, gaina sau oaia pe băutură.

Totodată, faţă de anul trecut au crescut şi furturile din locuinţe, de la 73 la 101. Unii poliţişti susţin că mulţi hoţi dau târcoale satelor tot mai îmbătrânite din judeţ. De multe ori intră în timpul nopţii peste bătrâni în case şi fure tot ce le pică la îndemână. Furturi au loc şi în municipiile din judeţ. Vizate de această dată sunt maşinile.

Numărul de maşini sparte şi jefuite în 2014 a crescut la 53, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când erau 34 la număr. ”Principala cauză a creşterii infracţiunilor sesizate o constituie o nouă prevedere procesual penală şi noul cod penal intrat în vigoare la data de 1 februarie 2014. S-au înregistrat infracţiuni prin 112 care în mod normal se cercetează prin cercetare prealabilă”, explică Cucoreanu

Citeste mai mult: adev.ro/n4wnw6

Numărul de maşini sparte şi jefuite în 2014 a crescut la 53, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când erau 34 la număr. ”Principala cauză a creşterii infracţiunilor sesizate o constituie o nouă prevedere procesual penală şi noul cod penal intrat în vigoare la data de 1 februarie 2014. S-au înregistrat infracţiuni prin 112 care în mod normal se cercetează prin plangere prealabilă”, explică Cucoreanu.

Citeste mai mult: adev.ro/n4wnw6

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page