ImportantLocal

LOCAL | Caravana cinematografică pentru nevăzători ajunge vineri la Botoşani

Caravana cinematografică pentru nevăzători a pornit la drum zilele acestea, aducând filme din selecţia Festivalului Naţional de Film pentru Nevăzători, primul eveniment cinematografic din România destinat persoanelor cu deficienţe de vedere, organizat în Bucureşti, în perioada 15 – 19 mai.

Caravana aduce în atenţia publicului filme apreciate din programul festivalului, titluri preamiate în festivaluri international, dar şi câteva dintre cele mai iubite pelicule româneşti apărute în ultimii ani.

În cadrul caravanei sunt proiectate filme special accesibilizate pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

La intrarea în sală, acestea vor primi câte un set de căşti, iar în pauzele dintre replicile personajelor, un narator va oferi detalii suplimentare despre cum sunt îmbrăcate personajele, despre gesturi, mimică, atmosferă sau orice informaţii care pot facilita înţelegerea intrigii. Restul spectatorilor vor urmări filmul în condiţii normale, dar oricine doreşte poate experimenta vizionarea unui film cu cască audio.

În data de 06 noiembrie 2015, ora 12.00, Caravana poposeşte la Botoşani. Proiecţiile vor avea loc la Colegiul Naţional “A.T. Laurian”, str. Nicolae Iorga, nr. 19, partenerul nostru în cadrul acestui eveniment.

De la ora 12:00, spectatorii vor avea ocazia să revadă filmul “După dealuri”, premiat la Cannes pentru cel mai bun scenariu (Cristian Mungiu) şi cea mai bună interpretare, pentru cele două actriţe din rolurile principale. 

De la ora 14:30, spectatorii vor putea să revadă filmul “Poarta Albă”, inspirat din cartea Vărul Alexandru, de Adrian Oprescu.

Proiecţia este organizată în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România, Filiala Botoşani.    Intrarea la proiecţii este liberă. Caravana cinematografică pentru nevăzători este un proiect organizat de Fundaţia Cartea Călătoare, în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul îşi propune să promoveze şi să faciliteze accesul la cultura cinematografică românească, să promoveze filmele cu descriere audio în rândul comunităţii şi a industriei cinematografice.

Comunicat de presă – Asociaţia Nevăzătorilor

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!