LOCAL | Activitatea desfăşurată de Jandarmeria Română în anul 2015

Joi, 11 februarie a.c., la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române s-a desfăşurat, în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, domnul Petre TOBĂ, şedinţa de evaluare a activităţii desfăşurate în anul 2015.

Alături de ministrul afacerilor interne, la activitate au luat parte chestorul general Ioan Buda, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Codruţ Olaru, adjunct al Procurorului General al României şi Daniel Horodniceanu, procuror-şef DIICOT.

În acest context, ministrul Afacerilor Interne, domnul Petre Tobă, a apreciat contribuţia Jandarmeriei Române în realizarea climatului de siguranţă al cetăţenilor, reliefând totodată profesionalismul jandarmilor români care execută misiuni în afara graniţelor.

Apreciez Jandarmeria Română pentru rezultatele obţinute în anul trecut şi cred cu tărie că este şi va fi o Armă de elită a Ministerului Afacerilor Interne, o Armă în serviciul cetăţeanului. Am toată convingerea că, alături de celelalte  structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, Jandarmeria Română va contribui la creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi la îndeplinirea principalelor obiective din programul de guvernare şi din strategiile sectoriale. Încrederea publică de care vă bucuraţi vă situează printre primele instituţii din România şi reprezintă rezultatul muncii dumneavoastră, dar, totodată, este şi un lucru care vă obligă şi mai mult în faţa cetăţenilor…”

În anul 2015, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, la nivel naţional, structurile specializate ale Jandarmeriei Române au executat 692.634 de misiuni, reprezentând o creştere cu aproximativ 50% a numărului acestora faţă de anul precedent (328.300 misiuni în anul 2014). De asemenea, s-a intervenit în 8404 situaţii ca urmare a solicitărilor primite prin numărul  unic de urgenţă “112”.

Din numărul total de misiuni executate, 82.458 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor activităţi care au presupus participarea unui public numeros.

În perioada de referinţă, jandarmii români au constatat 17.570 de infracţiuni, cu 17.281 de autori identificaţi, aplicând 137.411 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în cuantum de 30.415.670 lei.

În ceea ce priveşte paza şi protecţia instituţională, Jandarmeria Română a asigurat măsuri specifice la 1142 de obiective. Pe timpul executării misiunii de pază, protecţie şi intervenţie la conductele magistrale de transport produse petroliere, jandarmii au recuperat peste 12.000 litri de combustibil petrolier.

 

Reprezentare internaţională

 

În anul 2015, Jandarmeria Română a deţinut preşedinţia EUROGENDFOR (Forţa de Jandarmerie Europeană), organizând la Bucureşti, în luna decembrie, cea mai importantă reuniune a structurilor de Jandarmerie din Europa.

Totodată, în cursul aceluiaşi an, instituţia a preluat, pentru o perioadă de un an, conducerea Asociaţiei Forţelor de Poliţie Europene şi Mediteraneene cu Statut Militar (FIEP).

Din punct de vedere al participării la misiuni internaţionale, Jandarmeria a participat cu 28 de militari la misiunea NATO – Resolute Support Afganistan, a deţinut o funcţie de comandă în cadrul Forţei de Jandarmerie Europeană,  a avut reprezentanţi  în cadrul misiunilor din Congo, Haiti, Mali şi Ucraina, precum şi un ofiţer jandarm care reprezintă Ministerul Afacerilor Interne, în S.U.A, la sediul O.N.U.

Un alt aspect important al activităţii desfăşurate în anul 2015 îl reprezintă participarea în premieră a Jandarmeriei Române la activităţile Centrului de Excelenţă NATO pentru Operaţii de Stabilitate.

De asemenea, un ofiţer din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a fost ales de experţii europeni să ocupe funcţia de vicepreşedinte al „Grupului de lucru pan-european al experţilor în domeniul asigurării ordinii publice cu ocazia desfăşurării evenimentelor sportive – EU Think Tank”.

 

LINK video: https://youtu.be/T6DLoWJko7M

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close