Important

LIGA 2 | Gheorghe Constantin va cere amanarea campionatului: “Trebuie să susţin interesul tuturor echipelor”

Fostul preşedinte al CCA, implicat în 2009 în scandalul “Mită pentru arbitri”, va ocupa din nou o funcţie în cadrul Federaţiei. Actualul preşedinte al echipei Gaz Metan Severin i-a luat locul lui Marian Rusen la alegerile pentru desemnarea celor doi reprezentanţi ai cluburilor din Liga a II-a în Comitetul Executiv al FRF, iar Cornel Şfaiţer (FC Botoşani) şi-a prelungit mandatul cu încă 2 ani.

“Dacă am fost ales de reprezentanţii cluburilor din Liga a II-a, nu vreau să fiu prezent doar fizic în această funcţie. Sper să reuşesc să vin cu idei benefice pentru eşalonul secund, dar să susţin în Comitetul Executiv al FRF şi propunerile celorlalte echipe, bineînţeles dacă sunt pertinente, dacă sunt favorabile bunului mers al fotbalului autohton. Totodată, va trebui să le transmit celor pe care îi reprezint noutăţile în timp util şi să dezbatem anumite articole din regulament, care poate sunt interpretabile şi pot crea confuzii”, a spus Constantin.

Va susţine amânarea returului

Un articol contestat a fost deja supus dezbaterii şi se va reveni la vechiul sistem de retrogradare, în care vor pica doar trei echipe. Astfel, sezonul 2012-2013 ar putea avea tot câte 16 cluburi în fiecare serie, nu 14 cum se propusese anul trecut. Deoarece Mureşul Deva şi Arieşul Turda riscă să fi excluse din competiţie din cauza datoriilor, din seria Vest va mai retrograda o singură echipă în acest sezon. Deva nici măcar nu s-a reunit, iar jucătorii de la Turda au fost anunţaţi că vor evolua în retur pentru divizionara C Unirea Floreşti. Totuşi, cele două cluburi mai au o şansă, după ce termenul pentru achitarea datoriilor s-a prelungit până la 1 martie.

Constantin a încercat să lămurească şi decizia lui Viorel Duru, care anunţase luna trecută că în cazul în care primele două clasate nu vor primi licenţă, din Liga a II-a nu va mai promova nicio echipă.“Dacă mergem după vechiul regulament, locul trei ar trebui să promoveze în cazul în care una din primele două clasate nu ia licenţa. Eu trebuie să susţin interesul tuturor echipelor şi cred că majoritatea sunt de acord cu această decizie”, a completat oficialului clubului severinean.

Constantin a vorbit şi despre posibila amânare a returului: “Noi poate nu vom juca în prima etapă la Turda, dar e mai bine pentru celelalte cluburi să se amâne returul, cu o săptămână sau cât va fi necesar. Terenurile de joc vor fi impracticabile, iar pe multe drumuri se va circula foarte greu. Pe 17 februarie va fi şedinţa Comitetului Executiv, iar atunci s-ar putea stabili dacă se amână returul, dar se vor lua şi alte decizii”.

sursa: Liga2.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page