Local

Copiii sărbătoriți de pompieri la Hudești și Darabani – FOTO

Copii fericiți, bucuroși să stea de vorbă cu pompierii, să probeze echipamentele pe care aceștia le folosesc în misiuni și să învețe să salveze vieti! Asta au văzut pompierii, astăzi, la Hudești și Darabani.

În cele câteva ore petrecute împreună, în Parcul „Frank” din satul Hudești și pe Stadionul Local din orașul Darabani, au învățat unii de la alții.

Salvatorii le-au împărtășit cunoștințele pe care le dețin și care, cu siguranță, îi vor ajuta să prevină sau să facă față situațiilor critice, iar cei mici i-au molipsit cu veselie.

Nelipsite au fost și autospeciala de intervenție cu apă și spumă, autospeciala pirotehnică, kit-ul de salvare din fântâni și șenilata deoarece, este cunoscut faptul că cei mici sunt curioși să afle cum funcționează și la ce folosesc accesoriile.

De departe, cel mai așteptat moment a fost întâlnirea cu cel mai renumit salvator, Pompierul Sam.

Bucuria de a-și întâlni eroii s-a citit în ochii fiecărui copil.

Indiferent de vârstă, au vrut să vadă îndeaproape autospeciala de stingere sau pirotehnică, să se plimbe cu șenilata, să probeze kit-ul de salvare din fântâni și au ascultat cu interes informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.

Vizibil emoţionaţi, au îmbrăcat haina de pompier, costumul de pirotehnician și au stins un incendiu imaginar.

Toți cei care au interacționat, astăzi, cu pompierii au primit materiale de informare preventivă din cadrul campaniilor naționale “R.I.S.C – Renunță. Improvizațiile sunt Catastrofale”, “Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău”, „Nu tremur la cutremur” și „Viziune 2020″.

Activitățile de astăzi au fost organizate în contextul sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului, cu sprijinul Primăriei Orașului Darabani și Primăriei Orașului Hudești.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page