Local

Jandarmii vor asigura ordinea și siguranța în minivacanța de 1 Decembrie

Sublocotenentul Bogdan Dănilă din Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, absolvent al Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” București – promoția 2022, este la prima sa misiune de asigurare a ordinii și siguranței publice cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României.

O misiune inedită pentru el, în cadrul căreia va acționa, împreună cu colegii săi, pentru prevenirea unor posibile incidente și desfășurarea în condiții de normalitate a manifestărilor comemorative organizate în Piața 1 Decembrie 1918 din municipiul Botoșani.

Având în vedere că urmează o minivacanță de cinci zile în care botoșănenii trebuie să se simtă în siguranţă, efectivele de jandarmerie au fost suplimentate și vor acorda atenția cuvenită tuturor aspectelor de interes operativ.

În afara manifestărilor publice ocazionate de sărbătorirea Marii Uniri a tuturor românilor în mai multe zone ale județului, jandarmii vor fi alături de cetățeni și la hramurile de Sfântul Andrei, precum și la manifestările cultural-artistice sau meciurile de fotbal din Super Liga I și Liga a III – a, aflate în desfășurare în această perioadă în municipiul Botoșani, dar și în orașele Darabani, Bucecea sau comunele Vârful Câmpului și Dobârceni.

De asemenea, jandarmii vor fi prezenți în zonele aglomerate, pentru prevenirea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională și vor adopta masurile legale atunci când situația o va impune, fără a tolera faptele de încălcare a legii.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile stabilite de organizatorii manifestărilor publice și indicațiile forțelor de ordine și să solicite sprijinul acestora în mod direct în cazul producerii unor situații conflictuale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button