Local

Jandarmii botoșăneni vor fi la datorie și în acest sfârșit de săptămână

Pe lângă misiunea de asigurare a ordinii și siguranței publice la Zilele municipiului Botoșani, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani are în atenție și manifestările religioase și promoționale cu participare numeroasă, desfășurate la sfârșitul acestei săptămâni.
Vineri dimineață, în cooperare cu efective de poliție rutieră și pompieri, jandarmii vor întreprinde demersurile legale pentru ca liniștea participanților la hramul mănăstirii Zosin și siguranța traficului rutier și pietonal în zonă să nu fie în vreun fel afectate.
Sâmbătă, efectivele de jandarmerie vor fi prezente în cimitirul Eternitatea din municipiul Botoșani la sărbătorirea Paștelui Blajinilor, în vederea prevenirii unor situații neplăcute, ce ar putea afecta liniștea credincioșilor, dar și pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr.54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic. Aducem la cunoștința participanților că aprinderea focului și desfășurarea activităților de picnic în cimitir constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 de lei la 3000 de lei.
Sâmbătă și duminică, jandarmii vor lua măsurile necesare pentru preîntâmpinarea unor incidente nedorite la Târgul Expozițional de Ovine, Pielicele Karakul, Taurine și Produse Traditionale, organizat la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor Popauți.
Nu în ultimul rând, de vineri până duminică, echipajele de jandarmerie vor fi pregătite pentru a interveni, în cazul în care situația operativă o va impune, pe timpul desfășurării celei de-a XVII-a ediții a Târgului Meșterilor Populari, eveniment organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani pe Pietonalul Unirii.
În vederea desfășurării operative a misiunilor, 10 jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău vor suplimenta efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.
Recomandăm participanților să adopte un minim de măsuri de autoprotecție, să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine și să solicite sprijinul jandarmilor în mod direct atunci când situația o impune.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page