EducatieLocal

ISJ Botoșani anunță situația ocupării posturilor în noul an școlar

In prima zi de școală a anului școlar 2022-2023 aproximativ 61.600 de elevi sunt așteptați, cu emoție și entuziasm, să treacă pragul unităților de învățământ din județul Botoșani.

În toată perioada premergătoare începerii școlii, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, prin serviciul de specialitate, s-a asigurat că în toate unitățile de învățământ copiii vor avea cadre didactice la catedră. În acest sens, toate unitățile de învățământ au transmis Inspectoratului Școlar Județean Botoșani adrese privind gradul de ocupare al catedrelor/posturilor. Urmare a tuturor etapelor de mobilitate și a ședințelor de repartizare, în toate unitățile de învățământ posturile/catedrele sunt ocupate, cu excepția a 30 de fracțiuni de posturi care au rămas neocupate la această dată. Aceste fracțiuni (care înseamnă între 2 și 6 ore) vor fi ocupate, de luni, de personalul unităților de învățământ în regim de plata cu ora. Aceste fracțiuni de posturi sunt la discipline tehnice sau la discipline vocaționale.

În ceea ce privește învățământul preșcolar sau primar, toate catedrele/posturile sunt ocupate la această dată cu educatoare sau învățătoare.

Pe raza județului Botoșani funcționează în acest an școlar 475 unități de învățământ,  dintre care 120 de unități au personalitate juridică de învățământ de masă – cu 336 structuri, 2 unități sunt cu personalitate juridică învățământ special și 8 unități sunt cu personalitate juridică învățământ particular.  În funcţie de mediul în care sunt amplasate, un număr de 114 unităţi se află în mediul urban, respectiv 361 în mediul rural.

Cu gândul la începutul de an școlar, doresc tuturor elevilor un an plin de reușite și rezultate bune la învățătură, cadrelor didactice mult spor în munca lor, răbdare și înțelepciune pentru a forma cât mai frumos elevii pe care îi au! Părinților le doresc sănătate și putere pentru a-și susține copii,  ori de câte ori aceștia vor avea nevoie!

Colaboratorilor și partenerilor educaționali, doamnelor și domnilor director, personalului didactic auxiliar și personalului nedidactic le doresc sănătate și alese mulțumiri pentru buna colaborare!, transmite Inspectorul Școlar General, Prof. Bogdan Gheorghe SURUCIUC

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page