NATIONAL

Intră în vigoare noile reguli privind dobândirea și restituirea permisului de conducere. Anunțul MAI

MAI anunță că duminică, 13 august, intră în vigoare noile condiții de restituire a permisului de conducere și de dobândire a permisului de conducere românesc de către șoferii care dețin permise eliberate de alte state

Modificările au fost incluse într-o ordonanță aprobată de Guvern în urmă cu trei zile.

“Cetățenii care dețin permise de conducere eliberate de alte state, dar care nu pot fi preschimbate cu permisul românesc de conducere, vor putea să se înscrie la examenul pentru obținerea documentului românesc fără a mai fi nevoie de urmarea unei școli de șoferi, cum prevedea legislația până în prezent.

În urma dobândirii permisului de conducere românesc, permisul de conducere emis în străinătate se remite autorităților din statul emitent prin grija serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu mențiunea că a fost obținut un nou permis de conducere în România”, a anunțat MAI.

Totodată, este instituită posibilitatea ca persoanele care nu au reședință sau domiciliu în România să înmatriculeze provizoriu un vehicul, cu scopul de a-l înmatricula ulterior în altă țară. Până în prezent, acest lucru era permis doar cetățenilor care aveau reședința sau domiciliul în România.

O altă modificare importantă este “introducerea posibilității restituirii permisului de conducere – reținut ca urmare a constatării preliminare, în salivă, a prezenței unor substanțe din categoria celor psihoactive, în baza rezultatului analizei mostrelor biologice (probe de sânge) realizate în instituțiile medico-legale autorizate prin care s-a stabilit absența din organism a substanțelor psihoactive”.

Până acum restituirea se putea face doar în baza soluției de clasare dispuse în faza urmăririi penale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page