Sanatate

Interviu. Vizionarul care a revoluționat recuperarea medicală în Botoșani și vrea să ajute pacienții din întreaga lume

Centrul Work Tape Medical din municipiul Botoșani este o veritabilă oază de inovație și excelență în domeniul recuperării medicale. Înființată de un vizionar care și-a dedicat cariera îmbunătățirii calității vieții pacienților, clinica reprezintă culminarea unui vis îndelungat și a unei pasiuni neclintite pentru medicina de recuperare. Cu o experiență vastă acumulată în diverse instituții de prestigiu din țară, fondatorul a fost motivat de dorința de a oferi servicii de recuperare personalizate, utilizând cele mai moderne tehnologii și metode. Ambiția tânărului Mihai Venedict s-a materializat într-un mare succes: Work Tape Medical se distinge nu doar prin calitatea excepțională a serviciilor, ci și prin stabilirea unor noi standarde în domeniu. În următoarele rânduri, fondatorul ne va împărtăși povestea proiectului remarcabil și planurile sale de viitor.

Ce v-a motivat să înființați clinica Work Tape Medical și care a fost viziunea inițială pentru această inițiativă?

Încă din facultate mi-am proiectat cum ar arăta centrul de recuperare deschis de mine în urma practicii și a voluntariatului în diverse clinici private și a spitalelor din România. Un lucru știam sigur: ori îmi deschid eu un centru, ori mă apuc de altceva. Visul a devenit realitate în 2015 când am deschis primul punct de lucru în capitală, urmând ca în 2016 să mă întorc în orașul natal, Botoșani, pentru a înființa Work Tape Medical – un joc de cuvinte. Viziunea inițială a fost să fac o recuperare medicală bine făcută, individualizată și cu metode și echipamente moderne.

Care sunt tehnologiile inovative pe care le-ați introdus la Work Tape Medical și cum contribuie acestea la îmbunătățirea procesului de recuperare pentru pacienți?

În fiecare an aducem tehnologii inovative și ne diferențiem de concurență prin faptul că investim constant atât în personal, cât și în echipamente. Printre cele mai căutate terapii pe care le puteți găsi în județul Botoșani doar la Work Tape Medical sunt Neurofeedback metoda Othmer ILF și Care Therapy. Aceste terapii sunt foarte eficiente pentru o gamă largă de afecțiuni și acoperă atât partea fizică, cât și cea mintală. Corpul este un întreg și noi avem o abordare complexă. Tocmai am aflat că am fost acceptați pentru a primi prima finanțare din fonduri europene și în 2024 vom face investiții de peste 200.000 de euro.

Ați întâmpinat provocări în procesul de integrare a noilor tehnologii în clinica dumneavoastră? Dacă da, cum le-ați depășit?

Având un personal tânăr de medici și fizioterapeuți, flexibil și deschis la noutăți, nu am întâmpinat dificultăți de integrare a noilor tehnologii. Clienții au fost foarte bine informați de către noi atât prin articole și postări, cât și față în față. Oamenii iubesc tehnologia și eficiența noilor terapii.

Cum a fost primită introducerea acestor tehnologii de tratament inovative de către comunitatea din Botoșani și care a fost impactul asupra calității vieții pacienților?

Noile terapii și-au demonstrat eficacitatea și am primit foarte multe recenzii pozitive pe canalele de comunicare. Misiunea noastră este să creștem calitatea vieții clienților noștri oferind servicii medicale de cea mai bună calitate. Zâmbetele de la ultimele ședințe de recuperare sunt magice și ne dau energia necesară să mergem pe drumul nostru.

Aveți parteneriate cu alte instituții sau organizații pentru a promova inovația în domeniul recuperării medicale? Dacă da, cum contribuie acestea la obiectivele clinicii?

Avem mai multe parteneriate, dar unul dintre cele mai importante este cu Physio Sport Therapy Academy și anul acesta, în aprilie, vom organiza la sediul Work Tape Medical din Botoșani două noi cursuri internaționale de specializare în premieră cu maestrul italian D.O. Phd. Alessandro Urbani. Așadar, investim în angajații noștri, dar le oferim șansa și altor specialiști din zonă să devină mai buni în ceea ce fac.

Cum vedeți evoluția Work Tape Medical în următorii ani? Există planuri pentru extinderea serviciilor sau a tehnologiilor utilizate?

Anul acesta avem în plan să ne extindem în Iași cu un sediu propriu și apoi dorim să francizăm atât pe plan național, cât și pe plan internațional. În următorii 10-15 ani dorim să deschidem minimum cinci locații. Work Tape Medical este marcă înregistrată și se lucrează la manualul propriu pentru a oferi o recuperare medicală bine făcută în toată lumea.

Cum ați construit echipa Work Tape Medical și ce tip de formare oferiți pentru a asigura utilizarea eficientă a noilor tehnologii de către specialiști?

Echipa este formată din oameni pasionați și care își doresc să evolueze. În prima fază se dă o testare și dacă nota oferită de echipă este satisfăcătoare urmează perioada de probă și angajare. Lucrăm de câțiva ani la dezvoltarea echipei cu psihoterapeutul Cristina Lupașcu și vom aduce și alți specialiști pentru a crește valoarea echipei și, implicit, a firmei. Separat, fiecare coleg participă la cursuri de specializare decontate de firmă. Pentru implementarea eficientă a noilor tehnologii și echipamente, partenerii de la Physiomed, de unde achiziționăm majoritatea aparatelor, ne oferă traininguri de cea mai înaltă calitate și pe calea asta le mulțumim pentru profesionalism și promptitudine.

Cum interacționați cu pacienții pentru a colecta feedback despre experiența lor de recuperare și cum folosiți aceste informații pentru a îmbunătăți serviciile?

Pacienților li se cer zilnic feedback pentru a îmbunătăți tratamentul de recuperare și la ședințele săptămânale discutăm în echipă cum putem eficientiza activitatea pentru a oferi soluții la orice situații apar. Comunicarea este cheia succesului.

Cum credeți că va evolua rolul tehnologiei în medicina de recuperare în viitor și cum se poziționează Work Tape Medical față de aceste tendințe?

Cu siguranță roboții vor fi viitorul recuperării medicale, dar cred ca fără aportul uman recuperarea nu va fi completă. Cred în oameni și în noua generație de specialiști cu abordări moderne.

Ce mesaj ați dori să transmiteți comunității din Botoșani și potențialilor pacienți care ar putea beneficia de serviciile Work Tape Medical?

„Recuperare medicală bine făcută!” este sloganul Work Tape Medical pe care îl știți cu toții, dar misiunea noastră este „Facem recuperare medicală premium și inovăm pentru oamenii din Botoșani”, iar viziunea este „Vom face o recuperare medicală premium și vom inova pentru oamenii din România și întreaga lume!”.

Persoanele interesate să beneficieze de servicii de înaltă performanță ale Work Tape Medical se pot programa pe site-ul www.worktape.ro, la numărul de telefon 0758.959.677 sau direct la sediul centrului medical, situat pe Bulevardul George Enescu nr. 9.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page