Educatie

Începe Simularea pentru Evaluarea Națională. Toate lucrările vor fi corectate în sistem digitalizat

Încep emoțiile pentru elevi și profesori, deopotrivă, în condițiile în care mâine începe Simularea pentru Evaluarea Națională, iar lucrările vor fi corectate în toată țara în sistem digitalizat.

Elevii vor susține mâine prima probă de simulare la Evaluarea Națională. Toate lucrările vor fi corectate în sistem digital. Potrivit procedurii, după ce elevii termină de scris lucrarea, o predau profesorilor supraveghetori ca și până acum, însă profesorul va scana fiecare foaie a lucrării, de față cu elevul, ca mai apoi să fie repartizată automat și aleatoriu, profesorilor din alte județe decât cel care provine candidatul respectiv.

Corectarea se face pe platforma digitalizată ceea ce contribuie la eliminarea greșelilor de corectare.

Programul susținerii probelor la Simularea Evaluării Naționale 2024

5 februarie 2024 – Simulare la Limba și Literatura română
6 februarie 2024 – Simulare la proba la Matematică
7 februarie 2024 – Simulare la proba la Limba și literatura maternă
23 februarie 2024 – Afișarea rezultatelor

Rezultatele obținute la simulare nu se trec în catalog, însă, dacă sunt situații în care se dorește acest lucru, atunci se poate face o cerere scrisă.

 

Elevii vor putea să intre în sala de examen de la ora 8.30, iar la 9.00 primesc subiectele. Din acel moment elevii au la dispoziție două ore pentru a elabora lucrarea scrisă.

“Un profesor corectează și nu ne dorim să îl înlocuim cu un robot. Scade riscul de eroare pentru că borderoul digitalizat pe care îl folosește profesorul evaluator, nu permite introducerea punctajelor greșite”, a spus în direct la Antena 3 CNN, Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page