IncendiuLocal

Incendiu într-o gospodărie din județul Botoșani

O casă din comuna Bălușeni a fost cuprinsă de flăcări, noaptea trecută. Alarma s-a dat puțin înainte de miezul nopții. Solicitați să intervină, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Aceștia au constatat că ardeau bunurile din două camere și acoperișul casei, existând pericolul de propagare a flăcărilor la alte două încăperi, dar și la anexe. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, nouă pompierii militari, mai bine de două ore.
Cel mai probabil probabil, evenimentul s-a produs după ce mai multe materiale combustibile așezate lângă soba încinsă s-au aprins.

Pentru siguranța dumneavoastră și pentru a vă proteja casa de un posibil incendiu, aveți grijă la modul de exploatare a sistemelor și a mijloacelor de încălzire.

Nu așezați materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete!
Nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului!

Nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia!
Nu puneți hainele la uscat, pe sobă!

Amplasaţi, în faţa sobelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere.

Nu aprindeți focul cu benzină;
Stingeți focul dacă părăsiţi locuința sau înainte de a adormi!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page