Localsocial

Ia ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI! – FOTO

În zilele de 20 și 21 septembrie, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități preventiv-educative cu peste 250 de elevi ai Școlii Gimnaziale ”Sf. Nicolae” din municipiul Botoșani, Școlii Gimnaziale ”Tiberiu Crudu” Tudora, respectiv ai Școlii Gimnaziale nr.1 Tudora, în scopul prevenirii bullying-ului și a oricărei forme de violență în mediul școlar.

 

Scopul activităților este acela de a crește siguranța elevilor în unitățile de învățământ, prin identificarea elevilor aflați în situații de risc victimal sau infracțional, prelucrarea cu aceștia a prevederilor legale privind răspunderea contravențională și penală a minorilor, precum și pentru efectuarea unor sesiuni de informare cu privire la prevenirea și combaterea fenomenului de bullyingși a oricărei forme de violență.

 

Elevilor li s-a explicat că agresivitatea de tip bullying nu înseamnă exclusiv acte de violență verbală sau fizică, ci este o manifestare repetitivă, de durată, care poate genera consecințe dintre cele mai grave pentru victime, de la dorința de a nu mai frecventa școala, refuzul de a socializa, până la afecțiuni psihice sau fizice.

Totodată, în context, au fost puse în discuție și soluțiile la astfel de probleme cu care elevii s-ar putea confrunta, inclusiv raportat la bullying-ul din spațiul virtual (cyberbullying-ul).

 

Elevii și cadrele didactice participante au oferit un feed-back pozitivmanifestând interes față de întreaga problematică pusă în discuție.

 

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară vor continua activitățile de acest fel pe întreg parcursul anului școlar 2022 – 2023.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button