Important

Florin Ghiorghita si Eugen Turcanu au fost chemati in judecata in cazul celor 230 de caini ucisi

Pentru membrii Asociaţiei Ador, episodul eutanasierii celor 230 de câini fără adăpost în padocurile Primăriei din luna mai a anului precedent nu este unul îngropat. Astfel, reprezentanţii acestei organizaţii care militează pentru protecţia animalelor şi-au continuat acţiunile pentru a fi traşi la răspundere posibilii vinovaţi.

 „Invitatul de onoare este dl. Mircea Şebănoiu, preşedintele Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului din România, sosit la Botoşani cu ocazia începerii procesului în Tribunalul Botoşani în legătură cu masacrul celor 230 de maidanezi din luna mai a anului trecut. 

Amintim că iniţial poliţia locală (probabil că este vorba de Parchet – n.r.) a dat neînceperea urmăririi penale în acest dosar dar ulterior, după contestarea deciziei, s-a început în instanţă. Cei incriminaţi ca vinovaţi în proces sunt viceprimarul Florin Ghiorghiţă, directorul Direcţiei de Servicii Publice Sport şi Agrement, Eugen Ţurcanu, medicul veterinar Cristian Pancu şi fostul asistent veterinar Jităreanu. 

De cealaltă parte se află mai multe persoane fizice cum este dl. Şerbănoiu sau europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor dar şi asociaţii şi ONG-uri cum ar fi Vier Pfoten, Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor sau alte organizaţii neguvernamentale din România”, se arată în comunicatul de presă remis de Asociaţia Ador.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page