Important

FILME | “The Artist” – cel mai bun film la gala Independent Spirit Awards 2012

Lungmetrajul mut “The Artist” a primit, sâmbătă seară, patru trofee, printre care cel pentru cel mai bun film, la Independent Spirit Awards 2012, distincţii acordate realizatorilor de producţii independente, care nu lucrează cu marile studiouri de la Hollywood.

Lungmetrajul alb-negru “The Artist”, un omagiu adus filmelor mute hollywoodiene, a fost nominalizat la cinci categorii la ediţia din 2012 a premiilor Independent Spirit, ceremonie care a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles, cu o zi înainte de decernarea premiilor Oscar.

“The Artist” a primit premiile Independent Spirit pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor (Michel Hazanavicius), cel mai bun actor în rol principal (Jean Dujardin) şi cea mai bună imagine (Guillame Schiffman). “The Artist” spune povestea lui George Valentin (Jean Dujardin), star al filmului mut, care a căzut în uitare odată cu apariţia sonorului, spredeosebire de tânăra actriţă Peppy Miller (Bérénice Bejo), una dintre admiratoarele sale.

De altfel, sezonul marilor premii cinematografice a fost dominat până în prezent de “The Artist”, care a primit, printre altele, un premiu pentru interpretare la Festivalul de la Cannes din 2011 (Jean Dujardin), trei Globuri de Aur, şapte BAFTA, un Goya, numeroase trofee decernate de asociaţiile de profesionişti din domeniu, dar şi şase premii César.

Lungmetrajul francez “The Artist” este considerat un favorit la cea de-a 84-a gală Oscar, care va avea loc duminică seară, la Los Angeles, şi speră să îşi încheie victorios sezonul de premii obţinând o statuetă la categoria “cel mai bun film”, după un parcurs inedit pentru o peliculă care nu este anglo-saxonă. Filmul este nominalizat la zece premii Oscar, fiind pentru prima dată când o peliculă franceză este selectată în atâtea categorii ale trofeelor decernate de Academia americană. Iar dacă ar obţine premiul Oscar pentru cel mai bun film, ar fi o premieră în istoria acestor distincţii, oferite de obicei unor opere anglo-saxone.

Tot sâmbătă seară, la gala Independent Spirit Awards, filmul “Descendenţii/ The Descendants”, de Alexander Payne, creditat de specialişti cu mari şanse în cursa pentru Oscaruri, a primit premiile cinematografiei independente pentru cel mai bun scenariu (Alexander Payne, Nat Faxon şi Jim Rash) şi cea mai bună actriţă în rol secundar (Shailene Woodley). Filmul, a cărui acţiune se desfăşoară în Hawaii, spune povestea unui bărbat care încearcă să se apropie sufleteşte de fiicele sale, în timp ce soţia lui este în comă, în urma unui accident.

De asemenea, veteranul Christopher Plummer a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin, cel din “Beginners”, iar Michelle Williams a câştigat premiul Independent Spirit pentru interpretarea lui Marilyn Monroe în “My Week with Marilyn”.

Lungmetrajul “Margin Call”, de J.C. Chandor, a câştigat două trofee Independent Spirit, pentru cel mai bun film de debut şi premiul Robert Altman, în timp ce drama “50/50” a primit premiul pentru cel mai bun scenariu de debut.

Drama iraniană “A Separation” a primit premiul pentru cel mai bun film internaţional, iar “The Interrupters” a fost desemnat cel mai bun documentar.

Independent Spirit Awards, decernate anual de asociaţia Film Independent din Los Angeles, reprezintă un eveniment major pentru filmele realizate în afara marilor studiouri de la Hollywood şi care au nevoie de promovare înainte de gala premiilor Oscar.

Independent Spirit Awards aduc un omagiu filmelor americane cu buget redus, selectate pe baza unor criterii precum originalitate, subiecte provocatoare şi gradul de finanţare independentă. Limita maximă de buget este de 20 de milioane de dolari – aproximativ o treime din bugetul mediu al unui film de studio -, potrivit datelor oferite, în 2006, de Motion Picture Association of America.

sursa: mediafax.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page