Sport

FCSB s-a impus pe terenul Botoșaniului, scor 3-2

FCSB s-a impus pe terenul Botoșaniului, scor 3-2, într-o restanță din etapa a șasea a Superligii. Roș-albaștrii rămân invincibili după 12 partide pe „Municipal”!

Cronică după FC Botoșani – FCSB 2-3: Să fie bine, să nu fie rău!

FCSB și-a creat faima de echipă care aleargă gâfâind pe final de sezon să prindă locul 1 din urmă. Chiar dacă acum este doar final de an calendaristic, roș-albaștrii continuă să alerge în căutarea timpului pierdut. După starturi slabe, pe alocuri penibile. Pe un frig mai, mai să crape pietrele, în nordul Moldovei, în fieful unor parteneri de afaceri, echipa lui Gigi Becali a dovedit că redevine o echipă de frunte în în Liga 1, potrivit gsp.ro

În ciuda celor două goluri primite, FCSB a avut niște adversari înghețați, de trecut. Mailat a fost înfricoșător pentru formația lui Pintilii, dar nu a putut mai mult.

Primul gol marcat de Sebastian Mailat

Cu Octavian Popescu, reinventat, cu Olaru, care nu ține banderola degeaba pe braț, cu Compagno și reluările sale a la Inzaghi, cu Tamm, mai util în ofensiv, în special la fazele fixe, FCSB nu a acuzat șocul primirii golului. Cu toate că a fost o reușită de autor a lui Mailat (14), execuție de excepție de la marginea careului în fața unui Crețu extrem de permisiv. Arbitrul Găman a interpretat în spiritul combativității duelul dinaintea golului, undeva la mijlocul terenului, între Sadiku și Compagno. Craioveanul a trecut peste interpretarea VAR!

Dacă Botoșaniul a scăpat cu fața curată în secunda 13 la șutul lui Cordea, apoi la reluarea cu capul a lui Compagno (6), sistemul defensiv al gazdelor s-a năruit la reluarea lui Tamm (21). De fapt, gazdele au încasat goluri foarte simplu. Un moment psihologic s-a petrecut la ocazia uriașă a lui Petkovski, unu la unu cu Târnovanu (29), portarul roș-albaștrilor menținându-i pe val pe coechipieri. Imediat, Compagno (30) a făcut 2-1, la o fază enervant și lăudabil de simplă.

Ghinionul celor de la FCSB a purtat numele Sebastian Mailat (66). După ce l-a scos din echipă pe Crețu, la pauză, extrema moldovenilor s-a dovedit letal și în fața lui Pantea. Oaspeții nu au avut de ce să apese butonul de panică, iar moldovenii nu au avut motive să se bucure prea mult, Edjouma (73) i-a “furat” mingea lui Pap și a înscris ca la un meci demonstrativ.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button