Sport

FC Botoșani – U Cluj 0-0 » Remiză albă în primul meci al zilei în SuperLigă

FC Botoșani și U Cluj au remizat în etapa 7 din play-out-ul Ligii 1, scor 0-0. Moldovenii rămân în urma rivalelor pentru locurile de baraj european, în vreme ce clujenii nu scapă de emoțiile retrogradării.

Când meciul e programat de la 12:30 îți dai seama din start că miza nu e una care să intereseze pe cineva cu adevărat. Asta deși U Cluj are mici emoții să nu cadă și să ajungă pe loc de baraj, acolo unde Chindia și UTA Arad sunt în suferință și nu știu ce să facă să scape de grijile retrogradării.

Miza poate să fie doar financiară. Orice poziție mai sus în clasament înseamnă automat câteva zeci de mii de euro bune din drepturile TV. Iar banii sunt cei mai importanți pentru echipele aflate în suferință.

Mâna salvatoare a lui Gorcea

Așadar, meci de Liga 1 jucat la oră de „matineu”, chiar înaintea partidei din L2 dintre Dinamo și Unirea Dej, una care chiar are o miză și îi poate duce pe „câini” la barajul de revenire în elită. Chiar dacă ora e perfectă pentru un grătar cu prietenii, în tribune tot s-au strâns cam 1.500 de pasionați, scrie GSP.ro.

După un sfert de oră de tatonări, gazdele au fost la o palmă distanță de deschiderea scorului. Pinson l-a făcut din fentă pe Thiam, a centrat perfect în careu pentru Pius, înălțat de lângă Pițian, dar „capul” nigerianului a fost scos de lângă bară de Gorcea (15).

Ocazia imensă și presiunea clujeană

Clujenii s-au trezit și-au început să pună presiune, să atace pe toate flancurile. Iar raidurile „aeriene” erau să fie răsplătite după o fază de manual.

Remacle a centrat după ce-a trecut ca prin brânză de Mailat și Țigănașu, dar lovitura de cap a lui Tescan a șters doar stâlpul din dreapta al lui Ducan și s-a scurs în afara terenului prin fața porții goale (27).

Țigănașu era să deschidă scorul (36), dar dacă o făcea, marca în proprie poartă! Norocul lui a fost Ducan, care s-a aflat pe poziții și a scos devierea eronată a mijlocașului de 32 de ani, dintr-un „carambol” de pase cu Thiam. Portarul a zburat ca Spiderman pe final și a ținut tabela intactă, la șutul torpilă marca Remacle (41). Repriza s-a încheiat cu accidentarea lui Oancea, care a fost schimbat chiar înainte de pauza cu I. Filip.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page