Local

Andreea Cotruţă, care a luat 3 medalii de aur la Campionatele Europene de haltere, cetăţean de onoare al comunei Corlăteni

Sportiva Andreea Cotruţă, care a cucerit trei medalii de aur la categoria 55 kilograme a Campionatelor Europene de haltere, desfăşurate la jumătatea lunii aprilie la Erevan (Armenia), a devenit, vineri, cetăţean de onoare al comunei Corlăteni din judeţul Botoşani.

Halterofila din Botoşani, în vârstă de 19 ani, a primit distincţia din partea Consiliului Local al comunei Corlăteni, care s-a reunit, vineri, în şedinţă extraordinară. Înmânarea titlului a fost făcută de primarul comunei, Costel Cătălin Gavril, în cadrul unei ceremonii la care au luat parte consilierii locali, membrii familiei sportivei, dar şi numeroşi localnici.

“Mai avem cetăţeni de onoare ai comunei, dar niciunul de calibrul Andreei. Este un copil minune, care a dus numele comunei peste tot unde a concurat şi a urcat pe podium”, a afirmat primarul din Corlăteni.

Sportiva născută la Corlăteni arată că următorul său obiectiv este să se califice la Jocurile Olimpice din 2024.

“Următoarea provocare este calificarea la Olimpiadă. Eu trebuie să schimb categoria de greutate, să trec la 59 kilograme. O să fie calificarea un pic mai grea, dar nu imposibilă”, a declarat Andreea Cotruţă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page