Sport

FC Botoșani învinsă în prima rundă din play-out de U Cluj

U Cluj a învins-o pe FC Botoșani, scor 3-0, în prima rundă din play-out-ul Superligii.

În minutul 12, clujenii au primit un penalty foarte controversat la duelul aerian dintre Dican și Masoero. Cei doi jucători par a atinge mingea în același timp, apoi se lovesc din inerție. Arbitrul Andrei Moroiță nu a stat pe gânduri și a dictat penalty-ul din care Dan Nistor a deschis scorul.

După pauză, același Nistor a avut ocazia să dubleze avantajul. După o pasă primită de la Daniel Popa, Nistor a șutat puternic de la 20 de metri. Mingea a fost deviată de Dican și a trecut la o palmă distanță de bara din dreapta portarului.

Clujenii nu au mai ratat în minutul 76, când Ante Roguljic a scăpat pe contraatac. Croatul a reușit o cursă frumoasă de la mijlocul careului, a intrat în careu, l-a scos din joc pe Mitrov, apoi a marcat cu un șut la colțul scurt.

Pe finalul meciului, moldovenii au forțat în atac, dar defensiva ardelenilor a rezistat până la final, păstrând cele 3 puncte la Cluj. La ultima fază, Roguljic a reușit „dubla”, tot în urma unui contraatac. De această dată, fotbalistul venit de la CSU Craiova a șutat la colțul lung.

După această victorie, U Cluj este sigură că va încheia întâia rundă din play-out pe prima poziție, cu 24 de puncte. De cealaltă parte, FC Botoșani rămâne „lanterna roșie” a Superligii, cu 11 puncte.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page