Local

Elevii viișoreni au marcat, plini de emoții, Ziua Națională a României – FOTO

Ziua Națională a României a fost prilej de mare sărbătoare pentru elevii Școlii Gimnaziale Dimitrie Brândză Viișoara, miercuri, 29 noiembrie 2023. De la piticii de grădiniță, îndrumați de doamnele educatoare Valentina Dobrincu și Alexandra Olaru până la elevii din clasele V – VIII, coordonați de doamnele Violeta Epure și Cristina Ceică, cu toții au dat dovadă de respect față de țară și față de eroii care s-au jertfit pentru realizarea idealului de veacuri al românilor: UNIREA. Elevii claselor primare sub bagheta doamnelor Maria Moscalu și Layla Bahrin și a domnului învățător, Ovidiu Epure, au întregit programul activităților dedicate Zilei Naționale.

Părinții au fost alături de copii și cadre didactice în această zi emoționantă, ceea ce a dat dovadă că, colaborarea școală – familie contribuie la formarea viitorilor cetățeni ai comunei Viișoara și ai țării.

Momentul a fost completat de doamna profesor de istorie, Cristina Ceică, care a încercat, prin cuvintele rostite, să scoată în evidență importanța istorică a zilei de 1 decembrie 1918 și etapele care au fost parcurse pentru realizarea Marii Uniri. Mai mult, d-na profesor a citit elevilor săi o povestire istorică ,,Am fost și eu la Alba Iulia”, o povestire vibrantă, care să li se întipărească în minte și în suflet și de care să-și amintească mereu.

Elevii au purtat cu mândrie portul popular românesc, au recitat cu patos poezii patriotice, au interpretat cântece care au răsunat înălțător și au vibrat în inima și sufletele celor prezenți, care, în cele din urmă, s-au prins într-o horă a unirii.

Punctul culminant al activităților dedicate Zilei Naționale l-a reprezentat vizita elevilor Școlii Gimnaziale Dimitrie Brândză în casa și în curtea ,,monumentului viu” al Viișoarei, veteranul Ghiță Cojocariu care este aproape de o vârstă cât Unirea, fiind născut în anul 1921. Bucurie și împlinire s-a citit pe chipul lui Moș Ghiță iar copiii i-au ascultat, încă odată, amintirile neuitate nici la această vârstă ale bravului erou.

Prof. Cristina Ceică

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page