Diverse

DIVERSE | Mituri si adevaruri despre durerile articulare

Durerile articulare (artralgie) se pot manifesta la una sau mai multe articulatii ale corpului, iar cauzele care duc la aparitia lor pot fi diverse, de la presiunea puternica exercitata frecvent asupra lor pana la entorse, deteriorari ale cartilajului si afectiuni ale ligamentelor. De-a lungul timpului, in popor au aparut mai multe mituri despre durerile articulare, insa medicii le-au demontat, sustinand ca acestea nu se bazeaza pe teorii medicale.]

Trosnitul degetelor provoaca artrita
Multa lume considera ca trosnitul degetelor duce automat la aparitia artritei, insa medicii sunt de alta parere. Ei sustin ca inca nu s-a demonstrat stiintific faptul ca trosnitul degetelor provoaca artrita. De fapt, in timpul trosnitului, spatiul dintre articulatii este marit, ceea ce duce la formarea unor bule gazoase in lichidul sinovial. Odata cu spargerea bulelor apare zgomotul specific.

Exercitiile fizice sunt interzise in cazul durerilor articulare
Un alt mit care nu se sustine este cel conform caruia persoanele care au dureri articulare nu ar trebui sa practice exercitii fizice, pentru a nu pune presiune pe articulatii. Medicii sustin ca fiecare persoana ar trebui sa faca un minim de efort fizic pentru a-si mentine sanatatea, inclusiv atunci cand sufera de dureri articulare. Singura diferenta este ca persoanele cu acest disconfort ar trebui sa opteze pentru exercitii mai usoare, cum ar fi inotul.

Toate durerile articulare sunt echivalente cu artrita
Pana acum, oamenii din lumea medicala au stabilit ca exista peste 50 de tipuri de artrita si ca nu toate durerile articulare pot fi considerate semne ale acestei afectiuni. Articulatiile inflamate, de exemplu, pot fi un simptom al bursitei. Aceasta din urma reprezinta o inflamatie a bursei, un saculet cu fluid care captuseste si lubrifiaza tendoanele si ligamentele.

Vremea calda amelioreaza durerile articulare
Intr-adevar, vremea calda este benefica pentru persoanele care sufera de dureri articulare, deoarece presiunea atmosferica este mai mica. In zilele cu vreme ploioasa si rece, durerile articulare se resimt mai puternic, tocmai din cauza gradului crescut de umiditate si din cauza presiunii.

Sursa: www.sanatate.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page