Local

Elevii trupei „Atelierul de teatru” din Botoșani au primit premiul pentru cel mai bun spectacol – FOTO

În perioada 13-15 iunie 2024, elevii trupei  „ATELIERUL DE TEATRU”, coordonați de actrița Lenuș Moraru Rîșca, au patricipat cu piesa „Avioane de hârtie” după Elise Wilk, la Festivalul Național de Teatru „TEATRU-FEST”, organizat de Palatul Copiilor Cluj. Concursul este înscris în Calendarul Proiectelor Educative Extașcolare Naționale și Internaționale – f2024, poziția 50.

Competiția urmărește promovarea valorilor naționale și a adolescenților talentați, sub forma unei competiții teatrale creative, educative, distractive, prin dezvoltarea capacității de a înțelege un text dramatic pentru a interpreta un moment teatral individual sau în grup, cât și stimularea creativității și dezvoltarea capacității de exprimare artistică.

Rezultatele obținute de tinerii actori botoșăneni au fost pe măsura talentului și muncii lor:

  • Premiul pentru cel mai bun spectacol: piesa „AVIOANE DE HÂRTIE”;
  • Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal: ASIMINICESEI ANDREI;
  • Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar: FLOREA LUCA.

„Activitățile extracurriculare, precum teatrul pentru elevi, joacă un rol esențial în dezvoltarea tinerilor, pentru că îmbunătățesc abilitățile de comunicare, încurajează creativitatea și oferă oportunități pentru lucrul în echipă și dezvoltarea încrederii în sine. Prin implicarea în teatru, elevii pot explora noi perspective, își pot exprima emoțiile și pot învăța să aprecieze diversitatea culturală și artistică.

Felicitări, copii talentați! Succes în tot ce faceți! Mulțumiri tuturor celor care au sprijinit acești copii minunați!” a declarat Bogdan Gheorghe SURUCIUC, inspector școlar general.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page