Diverse

DIVERSE | Mărarul, un aliat pentru sănătatea femeii

Mărarul, o plantă aromatică folosită drept condiment în bucătăria internaţională, este un remediu pentru problemele cu care se confruntă femeile la orice vârstă. Fitoterapeuţii europeni recomandă femeilor să consume zilnic cel puţin trei-patru linguri de mărar proaspăt.

În cazul mamelor care alăptează, mărarul proaspăt stimulează lactaţia. În acelaşi timp, studii recente au dovedit că dieta cu mărar în perioada alăptării influenţează în mod pozitiv calitatea laptelui matern, apărâdu-i pe bebeluşi de colici. Frunzele proaspete de mărar, savurate în loc de bomboane, calmează durerile cu care se confruntă femeile în perioada ciclului menstrual. Acest atu se datorează flavonoidelor, cu proprietăţi antioxidante, conţinute de frunzele plantei. În beneficiul problemelor feminine este folosită şi tinctura din seminţele de mărar; aceasta stimulează producţia de estrogeni care întârzie procesul de îmbătrânire şi menţin vigoarea sânilor. O cură de mărar proaspăt, cu câte 20 g pe zi, urmată primăvara şi toamna timp de 20 de zile, previne instalarea osteoporozei după vârsta de 40 de ani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page