Diverse

DIVERSE | Cura cu suc de mărar îți protejează rinichii

Mărarul este folosit pentru condimentarea mâncărurilor și pentru tratarea diferitelor boli. Acesta ajută la tratarea și prevenirea multor probleme de sănătate. Valoare terapeutică au atât frunzele, cât și semințele.

Mărarul conține cantități apreciabile de potasiu, sulf și sodiu, vitaminele A, B1 și C. Uleiul volatil de mărar conține între 40-60% carvonă.

Ca toate legumele condimentare, frunzele de mărar au proprietăți tonic-aperitive și stomahice. Totodată, ele stimulează diureza și eliminarea gazelor din stomac. Semințele de mărar sunt puternic carminative, fiind utile în combaterea insomniilor.

Sub formǎ de infuzie mǎrarul stimuleazǎ sistemul digestiv, seminţele opresc sughiţul, durerile de cap tusea, stimuleazǎ lactaţia, ajutǎ la eliminarea gazelor intestinale, la diminuarea crampelelor şi are acţiune de antiseptic intestinal.

Mǎrarul opreşte sughiţul, stimuleazǎ pofta de mâncare şi poate chiar sǎ îmbunǎtǎţeascǎ libidoul şi tonusul general.  În cazul retenţiei de apǎ, a spasmelor gastrice, a surplusului de greutate, sau în ulcere, este recomandat a să bei o infuzie de mǎrar de 2 -3 ori pe zi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page