Diverse

DIVERSE | Cauzele surprinzătoare ale inflamațiilor

Când te-a înțepat ultima dată un țânțar probabil că ai observat că zona respectivă s-a înroșit, s-a umflat și că ai avut mâncărimi. Acestea sunt semnele clasice ale inflamației, o parte a răspunsului natural al corpului la infecții și leziuni. Din fericire, inflamația acută ca aceasta, durează, de obicei, doar câteva ore sau zile.

În cazul inflamației cronice, există riscul apariției multor boli, printre care cele de inimă, diabet,   artrită și chiar Alzheimer. Iată ce favorizează apariția acestor inflamații!

Iei anticoncepționale

Femeile care iau contraceptive orale riscă să se confrunte cu inflamații, spre deosebire de femeile care nu iau astfel de pastille. Pilula este încă o opțiune pentru persoanele de sex feminin care nu vor să rămână însărcinate. De aceea, este bines ă consulți medicul înainte de a urma un astfel de tratament.

Ai multe kilograme în plus

Excesul de greutate poate provoca un răspuns inflamator în interiorul celulelor adipoase. „Pe măsură ce îmbătrânim, unele dintre celulele din țesutului adipos favorizează inflamația“, spune Raymond Yung, un profesor în departamentul de medicină internă la Universitatea din Michigan, a cărui cercetare se concentrează pe sistemul imunitar și bolile inflamatorii.

Suferi de stres cronic

La fel ca și inflamația, stresul poate fi acut și cronic. Acesta din urmă apare atunci când suferi de  anxietate, afecțiunea putând favoriza apariția inflamației. Cortizolul, hormonul stresului, joacă un rol important în apariția inflamației. Stresul cronic poate să crească producția anumitor celule inflamatorii albe din sânge, ducând la diverse boli, arată un studiu de la Universitatea Rockefeller, New York, Statele Unite ale Americii.

Fumezi

Fiecare puf de la țigară irită plămâni, ceea ce duce la un grad mic de inflamație care poate agrava problemele pulmonare existente sau alergiile. Unii medici cred că bolile cronice și inflamația în plămâni de la fumat pot fi de vină de apariția celulele canceroase, ceea ce duce la cancer pulmonar.
Mai mult, poluarea aerului poate avea un efect similar, avertizează medicii. Dar, în multe cazuri, nefumătorii pot controla o parte din expunerea la poluarea aerului făcând exerciții fizice dimineața, în aer liber, și evitarea traficului intens ori de câte ori este posibil.

Obișnuiești să bei seara

Când alcoolul ajunge în interiorul corpului produce toxice care pot duce la inflamație, potrivit Institutului Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism din SUA. Deoarece ficatul este implicat în acest proces, ar putea fi vulnerabil la efectele consumului de alcool excesiv. O consecință problematică a consumului exagerat de alcool este steatoza, sau ficatul gras.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page