Diverse

DIVERSE | Arunci zaţul de la cafea? Iată cum îl poţi folosi pentru frumusețea ta

Dacă tot obişnuieşti să bei cafea în fiecare dimineaţă, de ce să nu ,,reciclezi” zaţul? Nici nu ai idee cât de folositor poate să-ţi fie în tratamentele cosmetice!

Scrub pentru corp

Masarea pielii cu zaţ de cafea pare o glumă, dar în realitate este o idee foarte bună. Amestecaţi ulei de măsline, vitamina E uleioasă sau ulei de jojoba cu zaţul de cafea şi masaţi pielea. Sau orice ulei natural aveţi la îndemână.

Zaţul de cafea tonifică pielea prin îndepărtarea celulelor moarte şi stimularea producţiei de noi celule, rezultatul fiind o piele mai frumoasă şi mai catifelată.

Exfoliant pentru ten cu cafea

Ai nevoie de următoarele ingrediente: 2 linguri de zaţ sau ca­fea măcinată, 1 lingură de miere, 1 lin­g­ură ceai de muşeţel. Se amestecă in­gre­dientele şi se masează blând faţa cu mişcări circulare, câteva minute. Se clăteşte apoi cu apă călduţă.

Inamicul celulitei

Alături de un program de exerciţii regulat şi o alimentaţie sănătoasă, zaţul de cafea te ajută să scapi de aspectul neplăcut de coajă de portocală al pielii. Se amestecă zaţul de cafea cu un albuş de ou şi se aplică pe coapse, după care se înveleşte zona cu folie de plastic, se lasă să acţioneze 30 minute şi apoi se clăteşte cu apă călduţă.

Bronz de vară

Se fierbe zaţul de cafea în apă (două linguri cu vârf  de zaţ de cafea la o cană de apă) şi după ce s-a răcit aplică pe piele şi lasă să acţioneze timp de 10-15 minute, după care îndepărtează cu apă rece. Foloseşte un ulei hrănitor şi hidratant şi repetă procedeul la fiecare duş.

Redă strălucirea părului brunet

Reîmprospătează culoarea părului şi oferă stralucire. Se fierbe zaţul în apă, iar lichidul concentrat obţinut în urma fierberii se aplică pe păr şi se lasă să acţioneze cel puţin 10 minute, după care se clăteşte cu apă din abundenţă.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page