Important

Dezvoltare accelerată în comuna Vlădeni, unde șapte tronsoane au fost modernizate din bugetul local – FOTO

Investiție de amploare finalizată în comuna Vlădeni. Șapte drumuri de interes local au fost modernizate în baza unui proiect în valoare de 1,65 milioane de lei. Ultimele lucrări au fost recepționate vineri, iar banii au fost asigurați integral din veniturile proprii ale Primăriei.

Cele mai complexe lucrări s-au făcut pe drumul sătesc 527 din Vlădeni, unde, pe lângă calea de rulare, au fost realizate acostamente, accese pentru riverani, rigole betonate pe ambele sensuri de mers și un dren pentru a asigura stabilizarea terenului pe care a fost construit drumul.

Seria investițiilor în infrastructură continuă cu alte proiecte importante pentru comunitate. Primăria a obținut o finanțare de peste 3,5 milioane de euro pentru înființarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare și a unei stații de epurare. Totodată, administrația a semnat contractul de finanțare pentru realizarea rețelei de gaze naturale și modernizarea sistemului de iluminat public.

„Mai derulăm investiții și la Căminul Cultural, tot în jur de 1,8 milioane de lei. 800.000 de lei sunt pentru etapa I, pentru care s-a emis ordinul de începere a lucrărilor și predare a amplasamentului. Lucrările trebuie să înceapă foarte repede”, a precizat Voicu Murariu, primarul comunei Vlădeni.

De asemenea, edilul spune că folosește fondurile alocate din bugetul Consiliului Județean cu eficiență, în vederea acoperirii tuturor nevoilor din comunitate.

„Drămuim banul, ca să reușim să facem cât mai mult posibil. Strategia noastră pentru anul viitor, pe lângă finanțările prin PNRR și „Anghel Saligny”, include proiecte prin Asociația de Dezvoltare Integrată din care facem parte alături de Vorona, din mai multe surse de finanțare, iar noi trebuie să avem resurse suficiente pentru cofinanțarea lor”, a adăugat primarul Murariu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page