Important

DESERTUL ZILEI | New York cheesecake

Ingrediente:

  • 50g unt (plus putin extra pentru uns tava)
  • 3 sferturi de pachet de biscuiti digestivi
  • 600g crema de branza (mon chou, ricotta sau mascarpone)
  • 2 linguri faina
  • 175g  zahar tos
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 oua plus 1 albus
  • 150ml smantana (smantana de frisca)
  • 300g zmeura (sau capsuni)

Preparare:

Pasul 1: Se unge o tava rotunda de 20cm cu unt topit si se acopera fundul cu hartie de pergament

Pasul 2: Sfaramati cu ajutorul unui sucitor sau intr-un procesor de alimente trei sferturi de pachet de biscuiti digestivi.

Adaugati 50g unt topit, amestecati bine si asezati compozitia in tava pregatita (apasati bine amestecul de biscuiti – ca grosime nu ar trebui sa depaseasca jumatate de cm)

Pasul 3: Amestecati bine intr-un castron 600g crema de branza (mon chou, ricotta sau mascarpone) cu 2 linguri de faina, 175g  zahar tos, 1 lingurita esenta de vanilie, 2 oua, 1 albus si 150ml smantana (smantana de frisca).

Pasul 4: Adaugati in compozitia precedenta 150g zmeura (capsuni). Pastrati insa alte 150g fructe pentru sos.

Pasul 5: Folosind o spatula, amestecati usor compozitia de cheesecake, cu grija sa nu striviti zmeura

Pasul 6: Turnati amestecul peste bodemul de biscuiti deja pregatiti si lasati tava in cuptorul incalzit la 180C timp de 40 de minute.

Pasul 7: Serviti cheesecake-ul la temperatura camerei cu un sos de zmeura sau capsuni (sosul consta doar din strivirea fructelor), inghetata sau frisca.

POFTA BUNA!

Sursa : supereva.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page