InfractionalLocal

Descoperit la controlul de frontieră cu permisul fals asupra lui

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui tânăr cu cetățenie R. Moldova asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals.

În data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 05.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, conducând un cap tractor înmatriculat în R. Moldova, un tânăr cu cetăţenie R. Moldova, în vârstă de 26 de ani.

La controlul de frontieră, tânărul a prezentat, pe lângă documentele de identitate, un permis de conducere eliberat de autorităţile din R. Moldova, valabil pentru categoriile B şi C1.

Existând suspiciuni că tânărul ar putea deţine un permis de conducere fals, deoarece, pentru a conduce vehiculul în cauză acesta avea nevoie de un permis de conducere valabil pentru categoria C,  colegii noştri au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului şi persoanei, ocazie cu care  au descoperit asupra lui un alt  permis de conducere cu însemnele autorităţilor R. Moldova, având datele sale de identificare, valabil pentru categoriile B, C, BE şi CE.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a primit cadou permisul descoperit asupra lui şi că, ştiind că nu este autentic, nu l-a folosit niciodată.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respective, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page