AdministratieMunicipiu

Decizie a magistraților. Primăria trebuie să plătească datorii de 14 milioane de euro pentru Termica

Înalta Curte de Casație și Justiție obligă Primăria municipiului Botoșani să achite datorii în cuantum de 79 de milioane de lei lichidatorului judiciar al fostei societăți Termica.

„A fost ultima cale de atac pe care am avut-o și trebuie să plătim această sumă, o sumă imensă pentru bugetul municipiului Botoșani, care reprezintă o adevărată provocare pe care voi încerca să o rezolv”, a afirmat edilul.

El a explicat că Ministerul Finanțelor este cel mai important creditor pentru această datorie, putând asigura 94% din sumă.

„O greșeală care a condus la această situație se referă la bunurile care au fost evaluate greșit, de la o factură de 1,5 milioane de lei s-a ajuns la 40 milioane de lei pentru că s-a constituit la nivelul municipiului Botoșani, și domnul Flutur trebuie să răspundă de ce s-a constituit așa, o comisie de negociere în loc să se facă o evaluare a bunurilor pe baza unui raport de evaluare sau diminuarea capitalului social și de tragere a aportului în natură s-a făcut această comisie de negociere care a evaluat bunurile într-un mod nepotrivit, astfel încât lichidatorul atunci când s-a îndreptat împotriva noastră”, a arătat primarul municipiului Botoșani.

Sentința magistraților este definitivă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page