Diverse

De ce nu e bine să opreşti motorul maşinii când ai ajuns la destinaţie. Greşeala pe care o fac aproape toţi şoferii!

Cei mai mulţi dintre șoferi opresc motorul mașinii imediat ce au ajuns la destinație, dar specialiștii trag un semnal de alarmă, deoarece în timp acest obicei se poate dovedi a fi unul foarte costisitor.

De ce nu e bine să opreşti motorul maşinii când ai ajuns la destinaţie. Greşeala pe care o fac aproape toţi şoferii!

De ce nu e bine să opreşti motorul maşinii când ai ajuns la destinaţie. Costurile întreținerii unei mașini au devenit din ce în ce mai mari, iar tot mai mulți români încearcă să reducă cheltuielile. Unii sunt convinşi că dacă opresc motorul imediat cum au ajuns la destinaţie economiesesc combustibil, adică banui, dar lucrurile nu stau deloc aşa!

Specialiștii sunt de altă părere şi spun că motorul trebuie lăsat să mai funcţioneze o perioadă pentru a proteja mașina. Concret, uleiul trebuie să să aibă timp să se răcească puțin! Se ştie că uleiul lucrează la temperaturi mai mari decât apa cu cel puţin 5-10 grade celsius şi, în momentul în care motorul cu un ulei este oprit la o temperatură de, să spunem 110 grade Celsius, făcând în mod repetat chestia, mai multe subansambluri ale motorului foarte scumpe, turbină, cutie de viteză, etc, se pot strica, informază Observator.

Trucuri pentru şoferi: Cum reduci consumul de carburant cu 70%

Consumul de carburant poate fi redus cu uşurinţă, respectâbnd câteva reguli simple: nu alimenta mult deodată (un rezervor plin e o greutate suplimentară, care creşte consumul), opreşte motorul cât mai des, în special la semafoare şi în mers (dacă ai drum la vale), nu face manevre multe (la parcare în special).

„Suma pe care o alocăm întreţinerii ține foarte mult de modul în care este exploatată mașina respectivă. Tratamentul aplicat mașinii respective face în așa fel încât să scoatem mai puțini sau mai mulți bani din buzunar. Dacă tragem linie, fără să luăm în calcul eventualele reparaţii, impozitul, ITP-ul, asigurarea şi carburantul ne costă, în jur de 11.000 de lei pe an”, a declarat specialistul auto Sorin Ene.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button