Meteo

Cum va fi vremea în weekend

Vremea se va răci în weekend în mai multe zone din țară. Meteorologii au transmis care vor fi valorile termice din următoarele zile. Mercurul din termometre va urca până la 20 de grade Celsius în anumite regiuni.

Meteorologul Administrației Naționale de Meteorologie, Alina Șerban, a declarat că vremea va fi frumoasă în acest weekend. Vor fi schimbări climatice în unele zone din țară. Vremea a fost destul de închisă și s-au înregistrat valori termice destul de scăzute la începutul aceste săptămâni. În ciuda acestor lucruri, meteorologul ANM a transmis că vremea se va încălzi începând de joi, 23 martie.

Prognoza meteo pentru ziua de vineri, 24 martie, arată că vremea se va încălzi considerabil în mai multe regiuni din țară. Mercurul din termometre va ajunge până la 20 de grade Celsius în sudul, sud-estul și centrul țării. Valorile termice se vor situa mâine între 15-20 de grade Celsius. Temperaturile vor scădea în acest weekend în unele regiuni.

„Avem o secvență de răcire, însă de foarte scurtă durată. Și doar pentru anumite zone ale țării. Vorbim aici în mod deosebit de partea de sud, de est și parțial de centrul teritoriului, pentru că în regiunile vestice și nord-vestice vremea este frumoasă, caldă, mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Ne așteptăm la maxime, în regiunile respective, asemănătoare cu cele de miercuri, 17-18 grade, sau chiar 19 grade în unele zone”, a spus meteorologul.

În ce zone va fi frig în weekend

În ciuda temperaturilor ridicate din partea de vest și nord a țării, ANM a anunțat că sunt așteptate precipitații în aceste regiuni. Probabilitatea pentru ploi va fi destul de ridicată după ziua de 27 martie. „De sâmbătă însă, sisteme frontale vor mai traversa teritoriul țării noastre, vor mai aduce schimbări și în aspectul termic. De altfel, din nou se va răci în weekend în jumătatea de nord a teritoriului”.

„În weekend, temperaturile maxime la nivelul întregii țări se vor situa între 15 până la 20 grade, cele mai ridicate în regiunile vestice, poate ușor mai scăzute pe litoral, 12-13 grade. Vremea va deveni deosebit de caldă. Acest lucru înseamnă temperaturi maxime de 20 și ușor peste 20 de grade în multe zone, în Banat, Crișana, chiar și Maramureș. În Muntenia, în Oltenia, în Moldova foarte multe valori de 20 de grade”, mai spus meteorologul pentru Antena 3 CNN.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page