Meteo

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 12 februarie – 11 martie 2024. Potrivit specialiștilor ANM, vremea se răceşte de la mijlocul săptămânii viitoare. Sunt anunțate precipitații pe arii extinse, iar la munte vor predomina ninsorile.

ANM a emis vineri, 9 februarie 2024, prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

“La începutul săptămânii viitoare, regimul termic va fi caracterizat în continuare de valori mult mai ridicate pentru a doua decadă a lunii februarie. O scădere a valorilor termice se va resimți din 14 – 15 februarie în majoritatea zonelor din țară, dar mai ales în nord-est, est și în zonele montane. Vremea va fi în general închisã şi va ploua pe arii relativ extinse în următorul interval. La munte se vor semnala ninsori, dar precipitații sub formă de lapoviță își vor face apariția și în zonele mai joase. Vântul va sufla cu intensificãri în regiunile montane și în sud-estul țării”, au explicat specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Vremea 12 – 19 februarie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar în toate regiunile.

Vremea 19 – 26 februarie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea 26 februarie – 4 martie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în jumătatea de sudvest a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea 12 februarie – 11 martie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page