Diverse

Cum să îți alegi rochia potrivită în funcție de stil?

O rochie este acel articol de vestimentație care nu poate lipsi din garderoba unei femei, despre orice anotimp ar fi vorba. Există rochii lejere și ușoare pentru zilele călduroase de vară, rochii mai groase, cu mâneci lungi pentru zilele reci de iarnă, rochii cu motive florale pentru zilele pline de prospețime ale primăverii, rochii mai elegante sau mai puțin elegante…atâtea variante de culori, materiale și detalii, astfel încât orice femeie să găsească varianta de rochie care i se potrivește cel mai bine.

 

Deși poate fi purtată pentru a defini diverse stiluri vestimentare, o rochie trebuie adaptată nu numai preferințelor pe care le are purtătoarea sa, ci mai ales tipului de corp pe care îl are aceasta, astfel încât aceasta să scoată în evidență punctele forte ale purtătoarei și să ofere o ținută care să evidențieze personalitatea acesteia. În acest sens, există numeroase modele și culori, materiale sau dimensiuni ale rochiilor din care ai ocazia de a o alege pe cea potrivită.

 

Rochiile potrivite pentru ținute îndrăznețe

O siluetă perfectă este întotdeauna ușor de acoperit cu orice model de rochie, pentru că nu mai există grija de a acoperi părți ale corpului pe care nu dorești să le scoți în evidență. Tot ceea ce rămâne de făcut în cazul unei persoane care are o siluetă perfectă și își dorește o ținută îndrăzneață este să aleagă o rochie în funcție de preferințele pe care le are: scurtă sau lungă, cu detalii sau simplă, cu decolteu mai adânc sau nu, în culori vii sau neutre etc.

 

Pentru aceasta, poate fi aleasă o rochie mulată cu decupaj pe picior sau o rochie vaporoasă de vară în culori deosebite pentru o ținută extravagantă. De asemenea, poate fi aleasă o rochie cu umeri supradimensionați pentru a scoate în evidență silueta perfectă.

 

Rochiile potrivite pentru ținute elegante

Pentru cele mai elegante ținute, rochiile potrivite sunt ușor de găsit atunci când ai o mare varietate din care poți alege. Pentru a da dovadă de cea mai mare eleganță, poți alege o rochie albă cu dantelă croșetată sau o rochie mulată din jerse sau din catifea.

 

Pentru că dantela este unul dintre detaliile pe care le au cele mai elegante rochii, poți alege o rochie neagră cu decupaje din dantelă sau cu anumite detalii realizate din dantelă, restul rochiei având un aspect strălucitor, deosebit.

 

O altă categorie de ținute elegante este definită de rochiile diafane sau vaporoase, cu decolteu adânc, în culori strălucitoare. Acestea pot fi purtate în combinație cu pantofi sau sandale cu toc alături de accesorii elegante la o petrecere deosebită în care vei atrage cu siguranță privirile tuturor.

 

Rochiile potrivite pentru ținute de vară

Nimic mai simplu de îmbrăcat în anotimpul călduros decât o rochie potrivită care să îți răcorească simțurile. O ținută lejeră de vară poate fi constituită dintr-o rochie vaporoasă, cu decolteu adânc sau dintr-o rochie conică cu decupaje ori cu spatele gol și trenă. Pentru zilele de vară în care vrei să te bronzezi lângă valurile liniștite ale mării poți alege o rochie din plasă pe care să o porți peste costumul de baie.

 

Alegerea rochiei în funcție de eveniment

Alegerea rochiei potrivite pentru o ținută perfectă trebuie să se facă ținând seama și de ocazia cu care va fi purtată rochia. Dacă aceasta va fi aleasă pentru o petrecere sau pentru un eveniment cu stil, se impune un cod vestimentar elegant, deci o rochie deosebită care să poată fi asortată cu o pereche de pantofi cu toc – poți alege o rochie cu volane, o rochie diafană sau una cu strasuri pentru a obține un plus de strălucire.

 

Pentru o petrecere clasică între prieteni, poți alege chiar o rochie care să reprezinte stilul casual, din jerse, decupată sau cu nasturi și pe care să o poți asorta la o pereche de sandale sau chiar la o pereche de pantofi sport. Iar dacă vrei să porți o rochie la ieșirea de weekend cu prietenii, poți alege o rochie mulată sau cu aspect sportiv pe care să o porți cu o pereche de sneakers.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button