Publicitate

Cum să ai grijă de gazonul tău

Iarba verde este ideală pentru spațiul din fața casei, deoarece îți oferă acea senzație fresh și te apropie de natură. Poți face picnicuri pe iarbă, îți poți lăsa câinele sau copiii să zburde pe ea și te poți bucura de prospețimea ei după ploaie. Totuși, pentru a avea parte de un aspect ca scos din revistă, un gazon are nevoie de o îngrijire propice și regulată.

Pentru aceasta vei avea nevoie de câteva unelte și accesorii, dar și multă răbdare și timp pe care să îl dedici acestei activități, care implică tuns, greblat, semănat și udat. Haide să vedem ce trebuie să faci, mai exact și cum să ai grijă de gazonul tău.

Achiziționează un trimmer electric

Nici nu a dat bine căldura și iarba a crescut la dimensiuni alarmante? În acest caz vei avea nevoie de un trimmer electric și de accesorii trimmer, care să te ajute să te ocupi de situație în cel mai scurt timp și cu minimum de efort. Poți găsi o astfel de ustensilă în magazinele de bricolaj sau online și vine la pachet cu încărcător, disc motocoasă, rezerve lamele, fir, freză și multe altele.

Există trimmere care funcționează prin conectare la priză sau cu acumulatori, pentru a-ți desfășura treaba chiar și în cel mai îndepărtat punct al curții. Lamele aparatului pot fi setate pentru a tunde iarba la același nivel, fără întreruperi. O astfel de motocoasă are o greutate redusă, ceea ce o face ușor de manevrat. Viteza de tăiere a ierbii este una destul de mare pentru ca timpul alocat tunderii să fie cât mai scurt.

Tunde iarba regulat

Este important să îți faci un plan în ceea ce privește tunderea ierbii. Aceasta este o acțiune care trebuie realizată în mod regulat, pentru a menține gazonul impecabil și pentru a oferi curții un aspect curat și ordonat. Observă în cât timp crește iarba și setează-ți intervale la care să acționezi. Vei observa că un gazon bine hidratat va crește mult mai repede decât unul care nu este hidratat propice.

Udă gazonul după necesitate

Iarba nu este o plantă pretențioasă, condițiile necesare pentru dezvoltarea ei fiind minime. Totuși, ca orice plantă, iarba are nevoie de apă pentru a se dezvolta, deci este necesar să uzi gazonul în mod regulat. Dacă ai noroc de vreme ploioasă poți rări această activitate. Ai grijă să uzi iarba doar dimineața sau seara, atunci când razele soarelui nu sunt foarte puternice, pentru a reduce riscul apariției bolilor.

Folosește fertilizant

Poți observa din loc în loc porțiuni în care iarba nu crește uniform. Acest fenomen se întâmplă atunci când solul nu conține suficienți nutrienți pentru a hrăni plantele. De aceea este important să folosești fertilizant, ocazional, pentru a oferi pământului și ierbii un boost de vitamine și minerale care să faciliteze creșterea și dezvoltarea. Fii atent să urmezi instrucțiunile de pe ambalajul produsului, pentru a nu greși doza recomandată.

Elimină buruienile

Este important să inspectezi în mod regulat gazonul pentru a depista buruienile sau plantele parazite care își pot face apariția. Acestea sufocă firul de iarbă și îi fură nutrienții, ceea ce poate duce la uscarea sa. Poți smulge buruienile cu mâna sau poți aplica un pesticid în zonele afectate, dacă situația scapă de sub control.

Afânează solul

Acest pas este important de realizat înainte de semănarea ierbii. În tip, solul se tasează, ceea ce împiedică dezvoltarea propice a plantelor. Înainte de însămânțare este indicat să folosești o unealtă pentru săpat, pentru a aera solul și a facilita circulația apei, a nutrienților și a aerului.

Adaugă semințe extra

Dacă observi zone goale în gazon, unde iarba nu s-a prins ori nu s-a dezvoltat așa cum trebuie, poți adăuga semințe în plus, pentru a încuraja creșterea noilor fire. Ai grijă să utilizezi un tip de semințe adecvat pentru regiunea în care locuiești și urmează instrucțiunile de însămânțare de pe ambalaj.

A crescut deja iarba în curte? Atunci vezi rapid ce oferte sunt disponibile la trimmere pentru gazon. Profită de reducerile ocazionale și achiziționează-ți această unealtă atât de utilă pentru întreținerea unui gazon sănătos și aspectuos. Nu uita nici de accesoriile aferente, care să te ajute să obții rezultate cât mai apropiate de perfecțiune.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page