Local

Confiscări de 81 mc de materiale lemnoase în urma unui control efectuat de către Garda Forestieră Suceava la operatori economici din județul Botoșani

În perioada 07.03.2024 – 12.03.2024, Garda Forestieră Județeană Botoșani a fost efectuat controale de specialitate la doi operatori economici, cu puncte de lucru situate pe raza județului Botoșani.

Operatorii economici desfășoară activități de prelucrare primară a lemnului rotund, comercializare, precum și exploatare forestieră. În urma inventarierii materialelor lemnoase identificate în incintele punctelor de lucru și comparării stocurilor faptice cu cele scriptice declarate în SUMAL 2.0, s-a constatat o lipsă în gestiune care totalizează un volum de 81 mc materiale lemnoase. Față de cele constatate, pentru nedeținerea de materiale lemnoase, echipa de control a dispus sancționarea contravențională a operatorilor economici în cauză cu amenzi ce totalizează 10000 lei și ca măsură complementară s-a procedat la confiscarea valorică a cantității de 81 mc materiale lemnoase, cu o valoare totală de 24752 lei.

Garda Forestieră Suceava va continua verificările pentru stabilirea trasabilității materialului lemnos confiscat și atrage din nou atenţia că faptele ilegale din domeniul forestier sunt şi vor fi drastic pedepsite, în perioada următoare urmând a se intensifica acest tip de controale.

În același timp, conducerea Gărzii Forestiere Suceava îndeamnă operatorii economici să consulte legislația specifică activităților de exploatare, prelucrare, transport și comercializare a materialelor lemnoase, pentru cunoașterea obligațiilor și îndatoririlor specifice acestei activități.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page