Local

Concursul Național de Protecția Mediului „Și gestul tău contează!”, în Tabăra „Codrii de aramă” din Agafton

Zilele Mediului 2023 debutează în acest an, cu etapa a II-a a celei de-a XV-a ediții a Concursului Național de Protecția Mediului „Și gestul tău contează!”, concurs organizat, în perioada 1- 4 iunie 2023, de Palatul Copiilor Botoșani și Asociația „Papucul doamnei”, sub egida Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

Proiectul este inclus în Calendarul Activităților Educative Naționale cofinanțate de M.E., poziția 79 și este coordonat de prof. Cecilia VICOVEANU.

Partenerii și colaboratorii acestui concurs sunt: Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate Botoșani, Direcția Silvică Botoșani și Cornișa AquaPark & Sports Botoșani.

Un sprijin important a fost primit din partea următoarelor firme: GALICOM S.R.L. Botoșani – magazinul românesc DACU` – susține economia locală fiind o punte între producătorii locali și clientul final, GHIPOCONCEPT S.R.L. Iași – colectare și reciclare DEEE și ARTA STICLEI S.R.L. Dorohoi.

Sunt așteptați participanți din toate colțurile țării, câștigători ai etapei de selecție care a avut loc în perioada martie-aprilie 2023, la cele patru secțiuni ale proiectului: proiect de mediu, cea mai reprezentativă fotografie de la o acțiune de protejare a mediului, colaj cu materiale din natură și cel mai util obiect din deșeuri, secțiuni organizate pe trei categorii de vârstă.

Programul celei de-a doua etape a concursului cuprinde numeroase activități educative, precum: excursie într-o arie naturală protejată, „The World’s Largest Lesson–UN Sustainable Development Goals”. Obiectiv global – „Spunem NU schimbărilor climatice!”, atelierele de activități practice, parcurgerea unui traseu aplicativ-concurs, colectare baterii – concurs, demonstrații practice – „boxa climaterică” și tombola elevilor.

Festivitatea de deschidere a ediției a XV–a a Concursului Național de Protecția Mediului Și gestul tău contează!” va avea loc vineri 2 iunie 2023, ora 9,  în  Tabăra „Codrii de aramă” din Agafton, județul Botoșani, care este, de fiecare dată, o gazdă primitoare pentru toți participanții.”, a declarat prof. Cecilia Vicoveanu, coordonatoarea evenimentului.

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page