Politic

Comunicat USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-și cumpere din banii lor instrumentele de scris și șters tablele din școli, primarul Cosmin Andrei intenționa să organizeze din bani publici un megafestival care să anunțe intrarea lui în campania electorală pentru încă un mandat la Primărie. Conform unui proiect de hotărâre dezbătut joi, evenimentul urmă să fie mascat sub forma manifestărilor ocazionate de Zilele Municipiului Botoșani și  urma să aibă loc începând cu 9 mai, cu un cost de 500.000 de lei din bugetul municipiului.

Suma ar fi suficientă pentru lucrări de o mult mai mare importanță pentru botoșăneni, cum ar fi reasfaltarea zonei centrale a străzii Ocolitor Pacea, arteră pe care de mai bine de doi ani se circulă printre gropi și dâmburi, lucrare care a început abia în acest an și care, conform obiceiului botoșănean, durează nejustificat de mult și dă peste cap traficul în întreg municipiul. Aceeași sumă ar fi putut fi folosită la suplimentarea bugetului pentru școli în acest an în care mulți copii din municipiu au învățat în frig din cauza economiei făcute pentru a se diminua facturile la încălzire.

Cu jumătate de milion de lei primarul Cosmin Andrei plănuia să plătească, în schimb, firmei deținute de Mihail Lichiardopol desfășurarea scenei, teraselor și mobilierului stradal pe cei 3000 de metri pătrați pe care se vor desfășura cele patru zile de evenimente. Conform hotărârii de consiliu local, suma urma să fie completată și de sponsorizări ce să permită aducerea la Botoșani a artiștilor ce să performeze pe scenă lăudându-l pe marele edil. Somat de consilierii USR să scoată festivalul în afara campaniei electorale, primarul Cosmin Andrei a decis, prin votul consilierilor PSD, să renunțe de tot la organizarea lui, demonstrând astfel că festivalul nu era altceva decât un eveniment de autopromovare pentru edilul șef.

”Să faci festival în prima zi de campanie electorală e la fel de nepotrivit cu a face festival în post. Am propus să ținem festivalul după alegeri. PSD a zis NU. Ori în prima zi de campanie, ori deloc.

Asta e dovada clară a faptului că primarul Cosmin Andrei vroia să cheltuie jumătate de milion de lei din banii botoșănenilor strict pentru a-și face campanie electorală. “, este declarația Ralucăi Curelariu, consilier local USR.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page