Politic

Cătălin Silegeanu: Este timpul să respingem falsa dualitate PSD-PNL și să ne unim pentru a construi o societate bazată pe adevăr și integritate

Comunicat de presă Cătălin Silegeanu, candidat AUR la Primăria municipiului Botoșani: Analizând ultimele evoluții politice, este evident că spectacolul discordiei între PSD și PNL nu este decât o farsă menită să ne distragă atenția de la adevărata lor intenție: menținerea relației care le-a permis să împartă și să gestioneze puterea după bunul plac, în detrimentul cetățeanului. Acest amestec de interese, mascat sub pretextul unor divergențe ideologice, s-a diluat de-a lungul anilor prin transferuri frecvente de membri între cele două partide, demonstrând o complicitate tacită.
În realitate, asistăm la o coagulare a puterii care nu ține cont de dreapta sau de stânga, de conservatorism sau progresism, ci doar de interesele înguste ale unei elite politice interesate de perpetuarea controlului asupra resurselor și instituțiilor statului. Anunțurile recente despre candidaturi comune în diverse localități și la nivelul Capitalei nu fac decât să confirme acest adevăr neplăcut: nu există o adevărată competiție, ci o împărțire strategică a teritoriului, pentru a asigura dominația lor.
Conflictul mimat între PSD și PNL, în special în Botoșani, nu este decât o stratagemă de a păstra aparențele unei democrații pluripartide, în timp ce în spatele scenei, liderii celor două formațiuni își strâng mâinile în negocieri ferite de ochii lumii. Aceste manevre, care au loc de zeci de ani, nu au alt scop decât să îi mențină pe acești lideri în poziții de putere, ignorând voința și nevoile reale ale cetățenilor.
Este timpul pentru o schimbare reală, pentru un nou început care să aducă în prim-plan interesele cetățenilor, nu ale unor partide politice care și-au demonstrat, de-a lungul timpului, incapacitatea de a servi binele comun. Este timpul să respingem falsa dualitate PSD-PNL și să ne unim pentru a construi o societate bazată pe adevăr și integritate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page