ImportantInfractional

Carte de identitate falsă descoperită asupra unui tânăr în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca – rutier au descoperit, ascunsă asupra unui tânăr, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, ce s-a dovedit a fi  falsă.

În data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, ca pasager într-un autocar, care efectua o cursă regulată pe relaţia Cehia-Chişinău, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 22 de ani.

În baza analizei de risc pe linia migrației ilegale, echipa comună a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra pasagerilor mijlocului de transport, ocazie cu care a descoperit, asupra bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate,  tânărul a declarat că a procurat cartea de identitate, din Franţa, de la o persoană, ale cărei date nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 150 de euro, cu intenţia de a obţine mai uşor un loc de muncă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!