Local

Botoșănean tăiat la gât, salvat de un jandarm aflat în timpul liber – FOTO

,,112, ce urgență aveți?
,,Andrei Ungureanu mă numesc, vă rog să trimiteți o ambulanță pe strada Vârnav din municipiul Botoșani, în fața Școlii nr.7. Un bărbat în vârstă de aproximativ 70 de ani are o tăietură la gât care sângerează abundent.”
,,Ce-ați pățit?”, l-a întrebat Andrei pe bărbatul dezorientat, căruia încerca să îi oprească sângerarea, folosindu-se de o bucată de material textil”.
,,M-am dezechilibrat și în cădere am căzut peste un gard metalic, care m-a rănit la gât.”
Un echipaj SMURD a sosit imediat și l-a preluat pe bărbatul rănit, după care i-a acordat îngrijirile medicale de specialitate și l-a transportat la Unitatea de Primire a Urgențelor pentru investigații suplimentare.
Plutonierul Andrei Ungureanu din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, pentru că despre el este vorba, se afla în afara orelor de program când, în această după-amiază, în jurul orelor 13.00, l-a observat din mersul mașinii personale pe bătrânul care sângera.
Andrei a oprit imediat autovehiculul cu care se deplasa și, în timp ce cu o mână îi acorda primul-ajutor pentru a limita sângerarea, a sunat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, solicitând prezența unui echipaj medical.
Jandarmul este absolvent al Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni – promoția 2018, iar din anul 2020 lucrează în Jandarmeria Botoșani, după ce timp de aproape doi ani a activat, în urma repartiției de la finalului școlii, la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page