Local

Firmă din Botoșani amendată cu 30.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu – FOTO

În urma unei reclamații privind degradarea calității râului Prut, în aval de localitatea Bădărăi, comuna Santa Mare, județul Botoșani comisari din cadrul Gărzii de Mediu  au constatat că un operator economic a amplasat și a pus în funcțiune o stație de betoane, fără a deține act de reglementare din punct de vedere al mediului.
Pe amplasament nu era amenajată capacitate de spălare a stației de betoane, a betonierelor, decantor și stație de recirculare a apelor decantate. Au fost identificate zone, în afara amplasamentului stației, în care este deversată apa de spălare, dar nu au fost identificare urme de deversare ape neepurate în râul Prut.
Fapta a fost sancționată de către comisari de mediu cu amenda de 30.000 lei.
Totodată prin actul de control s-a interzis operatorului economic desfășurarea de activități care face obiectul procedurii de autorizare din punct de vedere al protecției mediului, respectiv activitatea de fabricarea betonului prevăzută la cod CAEN rev. 2 – 2369, în cantități mai mari de 1 tona/zi, fără a deține act de reglementare și s-a interzis deversarea de ape uzate neepurate pe sol, în sol sau în cursuri de apă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button