Sport

Astăzi, FC Botoşani – Rapid. Meciul 400

FC Botoşani – FC Rapid 1923, sâmbătă, 2 decembrie – ora 17.00

Moldovenii primesc vizita Rapidului într-o partidă specială pentru gazde, care bifează al 400-lea meci pe prima scenă din România, competiţie în care FC Botoşani a devenit un nume important, fiind de două ori prezent în play-off (2019-2020, 2020-2021).

Cinci remize şi trei înfrângeri este palmaresul înregistrat de gruparea botoşăneană în ediţia curentă pe teren propriu.

7 august 2023, FC Voluntari – Rapid 2-1: a fost singura partidă pierdută de giuleşteni în campionatul actual din postura de vizitatori, în rest trei victorii şi patru rezultate de egalitate.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de opt ori în principala întrecere internă, de trei ori s-au impus bucureştenii, un joc a fost câştigat de moldoveni, iar de alte patru ori s-au consemnat remize.

Primele confruntări au avut loc în ediţia 2014-2015, când FC Botoşani a învins acasă cu 3-0 (marcatori Martinus, Ngankam, Vaşvari pty) şi a remizat pe terenul Rapidului, scor 2-2 (goluri înscrise de E. Oriol, Săpunaru pty / Ivanovici, Vaşvari pty).

Cea mai recentă dispută directă din Superliga României: 28 iulie 2023, Rapid – FC Botoşani 2-2 (M. Dugandzic – dublă, V. Pinson, E. Florescu).

Pentru Cristiano Bergodi, duelul din această rundă va fi al 16-lea din carieră în care o va întâlni pe FC Botoşani, palmaresul tehnicianului italian cuprinzând şase victorii, patru remize şi cinci înfrângeri.

Mediile de vârstă

FC Botoşani – 24 ani şi şase luni.

Rapid – 25 ani şi două luni.

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page