Local

Acțiune a polițiștilor din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor în municipiile Botoșani și Dorohoi – FOTO

În zilele de 3 și 4 octombrie 2022, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu specialiști ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au organizat o acțiune pentru verificarea bunăstării animalelor deținute la nivelul organizațiilor non-guvernamentale de pe raza municipiilor Dorohoi și Botoșani și a persoanelor fizice care dețin un număr semnificativ de câini.

În cadrul activităților desfășurate au fost identificate 10 locații în care sunt deținuți mai mulți câini,  fiind verificate peste 1.300 de animale, și constatându-se că acestora le sunt asigurate standardele de bunăstare în condițiile legii.

Totodată, pentru prevenirea încălcării legislației incidente, au fost transmise deținătorilor de câini, recomandări, conform actelor normative în domeniu.

Polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea obligativității de înregistrare și sterilizare a câinilor și pentru nesupravegherea animalelor de natură să pună în pericol persoane sau bunuri.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page